طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای ساده سریع و خوشمزه
به گزارش مجله فازنما، آشنایی با طعم های اصیل ترکیه، همواره مجذوب کننده بوده است. بورک مرغ، یکی از غذاهای محبوب ترکیه ای است که با طعمی لذیذ و بافت ترد می تواند شما را به سفری کوتاه به این کشور ببرد. اگر در پی تجربه طعم های نو علاوه بر طرز تهیه بورک گوشت هستید، همراه ما باشید تا طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای را هم در ادامه یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه بورک مرغ ترکیه ای
- خمیر فیلو 250 گرم
مواد لازم برای مواد میانی بورک مرغ
- گوشت چرخ نموده مرغ 500 گرم
- پیاز 1 عدد بزرگ
- رب 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا 1/2 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز له شده 1/2 قاشق چایخوری
- پودر زیره 1 قاشق چایخوری
- آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سبز 1 عدد بزرگ
- گشنیز تازه 1 دسته
مواد لازم برای نرم کردن خمیر فیلو
- تخم مرغ 1/2 عدد
- شیر 1/4 پیمانه
- روغن 2-3 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای رومال بورک
- تخم مرغ 1/2 عدد
- شیر 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای
1. تهیه مواد میانی بورک
اولین مرحله از طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای این است که مواد میانی بورک را آماده کنید. برای این کار تابه ای را گرم کنید سپس 3-4 قاشق غذاخوری روغن داخلش بریزید. کمی که روغن گرم شد، پیاز خرد شده را اضافه کنید و حدود یک دقیقه هم بزنید. پیاز که کمی نرم شد، گوشت مرغ چرخ شده را اضافه کنید و روی حرارت زیاد هم بزنید تا تمام آب اضافی آن تبخیر گردد. در نهایت رب، نمک، پودر پاپریکا، فلفل قرمز، پودر زیره، آبلیمو، فلفل سبز و گشنیز ریز خرد را اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید. در سرانجام هم حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مواد داخلی بورک خنک گردد.
2. تهیه بورک ترکیه ای
اکنون در این مرحله، یکی و نصفی از تخم مرغ، یک چهارم شیر و روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این مایه را برای رومال بورک لازم دارید. در ادامه باقی تخم مرغ را به همراه شیر مخلوط کنید. اکنون یک ظرف مناسب پخت بردارید و کف آن را با روغن چرب کنید. یک ورق شیرینی فیلو را با قلم مویی که به مواد مخلوط رومال آغشته شده، رومال کنید. بعد از مخلوط مرغ روی لایه اول خمیر فیلو بریزید و بعد یک ورق دیگر از خمیر فیلو را روی آن قرار دهید و دوباره آن را با مخلوط رومال کنید بعد یک لایه از مخلوط مرغ بریزید و این لایه بندی را ادامه دهید تا مواد آماده گردد و آخرین لایه هم حتما خمیر فیلو باشد. در نهایت هم لایه آخر را با تخم مرغی که به تنهایی با شیر مخلوط نموده بودید کامل رومال کنید.
نکته: بورک را می توانید به اشکال مختلف بپیچید اما ساده ترین روش همین روش لایه لایه است که می توانید به سرعت آن را آماده کنید.
3. پخت بورک
در آخرین مرحله از طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای، آن را با چاقو به میزان دلخواه خود برش دهید. آن را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای طلایی گردد بپزید. بورک مرغ آماده سرو است.
نکات تکمیلی برای تهیه بورک مرغ
تهیه بورک مرغ، یک تجربه لذت بخش آشپزی است؛ اما برای اینکه بورکی به خوشمزگی نمونه های اصیل ترکی داشته باشید، به چند نکته مهم احتیاج دارید. نگران نباشید، ما در این مطلب همه نکات لازم برای تهیه یک بورک خانگی بی نظیر را به شما می گوییم.
شکل دادن به بورک: خلاقیت به خرج دهید
یکی از جذابیت های بورک، تنوع شکل های آن است. می توانید بورک را به شکل های مختلفی مانند لوله ای، لایه لایه، سمبوسه یا مثلثی بپیچید. هر کدام از این شکل ها ظاهر و بافت متفاوتی به بورک شما می دهند.
روش های پخت بورک ترکیه ای: فر، تابه یا قابلمه؟
برای طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای، معمولا از فر استفاده می گردد؛ اما اگر فر ندارید، نگران نباشید. می توانید بورک را در تابه یا قابلمه هم بپزید. فقط کافی است حرارت را تنظیم کنید تا بورک شما نسوزد و به خوبی بپزد.
استفاده از انواع پنیر برای تهیه بورک
در ترکیه از انواع پنیر برای طرز تهیه بورک مرغ ترکیه ای استفاده می نمایند. شما هم می توانید با اضافه کردن پنیرهای مختلفی مثل پنیر خامه ای یا پنیر پیتزا، طعم بورک خود را متنوع تر کنید.
با رعایت این نکات ساده، می توانید یک بورک خانگی خوشمزه و حرفه ای تهیه کنید. پس دست به کار شوید و از آشپزی لذت ببرید!
روش نگهداری بورک ترکیه ای
بهتر است بورک را بلافاصله بعد از پخت به صورت تازه مصرف کنید اما می توانید بورک را تا 3 روز در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
البته اگر دوست دارید بورک را در فریزر نگهدرای کنید باید آن را با پلاستیک یا فویل محکم بپیچید سپس آن را در یک ظرف دربسته قرار دهید. بورک را به این شکل می توانید به مدت یک ماه در فریزر نگهداری کنید.
چگونه بورک ترکیه ای را دوباره گرم کنم؟
اگر بورک آماده شما یخ زده است، آن را ذوب نکنید چون خمیرش خیس می گردد. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید و به مدت 10 تا 12 دقیقه یا تا زمانی که دمای داخلی 165 درجه فارنهایت گردد بپزید. در صورت گرم کردن مجدد از یخچال، زمان پخت کمتر می گردد. بهتر است بورک را در مایکروفر گرم نکنید چون بسیار نرم می گردد و بافت خمیر را خراب می نماید.
منبع: کتاب کاله