خواص پیازچه و فواید مصرف آن

به گزارش مجله فازنما، خواص پیازچه (Scallion) شامل پیشگیری از بروز زخمهای دستگاه گوارش، دفع سموم بدن، باز کردن گرفتگی بینی و پیشگیری از چین و چروک پوست است.

خواص پیازچه و فواید مصرف آن

پیازچه از سبزیجات تقریبا ثابت در در بین انواع سبزی های معروف به سبزی خوردن به حساب میآید و به همراه پیاز جز ثابتی از از مواد غذایی مورد نیاز روزانه محسوب شده و کمتر غذایی هست که برای تهیه آن نیاز به پیاز و پیازچه نباشد و با اضافه نمودن آن خوشمزه تر نشود. پیازچه ها در واقع همان پیاز هستند که قبل از رسیدن کامل برداشت می شوند. طعم پیازچه نسبت به پیاز ملایم تر بوده و همچنین تراکم مواد مغذی در پیازچه ها بیشتر است .

خواص پیازچه بسیار شبیه به خواص پیاز و البته تا حدودی خواص تره میباشد. پیازچه دارای خاصیت ضد میکروب، ضد سرطان، ضد چربی، ضد فشار خون و ضد التهاب است. همچنین مصرف پیازچه تاثیر زیادی در جلوگیری و کاهش چربی، قند و فشار خون دارد و به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ موثر است. برای آشنایی بیشتر با خواص پیازچه و مزایای استفاده از آن در تهیه غذاها و مصرف خام آن، تا انتها همراه ما باشید.

گیاه شناسی پیازچه

پیازچه های واقعی بومی سیبری هستند و غده تولید نمی کنند و قسمت خوراکی آنها برگ به ویژه قسمت سفید انتهایی برگها است. اما بیشتر انواع پیازچهها، پیازهای جوان هستند که قبل از رسیدن برداشت میگردند و از نظر گیاه شناسی گیاهانی دائمی هستند یعنی چند فصل رشد مداوم می توانند زنده مانده و گل دهند.

خواص پیازچه (طبیعت و خواص درمانی)

از دیدگاه طب سنتی طبع پیازچه گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی این سبزی پرخاصیت عبارتند از:

  • یکی از مهمترین خواص پیازچه کمک به دستگاه گوارش و پیشگیری و محافظت بدن در مقابل زخم های گوارشی مانند زخم معده و زخم اثنی عشر میباشد.
  • پیازچه سرشار از ویتامین ث بوده و از این رو برای سلامت پوست و پیشگیری از چین و چروک پوست مفید است.
  • پیازچه نیز همانند پیاز به دلیل میزان بالای سولفور موجود در آن، دارای خاصیت ضد عفونی بوده و مصرف آن، برای درمان عفونت های قارچی موثر است.
  • استفاده از ضماد پیازچه برای درمان ورم پا مفید است. به این منظور چند دقیقه پیازچه را به طور کامل در آب بجوشانید، پیازچه پخته را با کمی آب مخلوط و آسیاب کنید تا به شکل ضماد دربیاید و بر روی ورم پا قرا دهید.
  • مصرف پیازچه همراه با غذا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و اشتها را افزایش میدهد.
  • ویتامین ب1 موجود در پیازچه به کاهش خستگی و رفع استرس کمک میکند.
  • از دیگر خواص پیازچه رفع گرفتگی بینی است. به این منظور تعدادی پیازچه را خرد کنید و پنبه را آغشته به آب آن کنید و در حفره بینی قرار دهید یا این که چند پیازچه روی بالشت کنار خود قرار دهید.
  • پیازچه حاوی اسیدآمینه های متیونین و سیستئین، اسیدفولیک و ویتامین های کا، ب1، ب6 ویتامین ث است و از این رو مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید میباشد.
  • از خواص پیازچه در طب سنتی کمک به دفع سموم بدن میباشد.

ارزش غذایی پیازچه

پیازچه منبع بسیار خوبی برای ویتامین ث، کروم، فیبر غذایی و منبع خوبی برای منگنز، مولیبدن، ویتامین ب6، اسید فولیک، پتاسیم و فسفر است. از دیگر مواد اصلی و موثر موجود در پیازچه ترکیبات سولفیدی شامل سیستئین، سولفوکسید و فلاونوئیدها، ساپونین ها و ایزوتیوسیاناتها است. جالب است بدانید مواد مغذی گیاهی در پیازچه 100 برابر بیشتر از پیاز معمولی و کاملا رشد کرده است و بیشتر این مواد مغذی در قسمت سبز رنگ پیازچه (دم پیازچه) واقع شده است .

مضرات پیازچه (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. از مصرف پیاز چههای پوست کنده و مانده خودداری کنید چرا که پیازچه نیز همانند پیاز میکروبهای موجود در محیط را به سرعت جذب میکند.
  2. افراد مبتلا به بیماری پفیگوس بهتر است از خوردن پیاز و پیازچه و هم خانواده های آن نظیر سیر، تره و تربچه خودداری کنند.
  3. در مورد طبخ پیازچه توصیه میشود برای بهره گیری بیشتر از خواص پیازچه، از سرخ کردن زیاد آن پرهیز کنید.
  4. به طور کلی پیاز و پیازچه چون دارای طبع گرم است، زیاده روی در مصرف آن برای افراد با طبع گرم مضر بوده و موجب فراموشی و سردرد می شود .
منبع: setare.com
انتشار: 29 آذر 1399 بروزرسانی: 29 آذر 1399 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 732

به "خواص پیازچه و فواید مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص پیازچه و فواید مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید