طرز تهیه 40 افطاری برای تقویت سیستم ایمنی بدن
به گزارش مجله فازنما، در ماه رمضان افطاری چی درست کنیم که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید باشد؟ در واقع حالا به جای و مهم ترین سوال این است که سحری و افطاری چی درست کنم. در راستای این پرسش که افطاری چی بپزم دستور تهیه بیش از 40 وعده افطاری خوشمزه که سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و بنیه فرد روزه دار را هم افزایش می دهند را در سرویس بخوانید. با همراه باشید.
افطاری چی درست کنم؟
اگر هر روز از خودتان می پرسید افطاری چی درست کنم که برای بدن مفید باشه این فهرست کامل از غذاهای افطاری برای تقویت قوای بدنی در ماه رمضان را دنبال کنید.
کاچی
کاچی یک وعده غذایی کامل است و به عنوان یک غذای گرم و مقوی یک افطاری ساده و کامل هم محسوب می گردد. طبع کاچی به خاطر استفاده از هل و زعفران گرم است و برای تقویت قوا و کسب انرژی، برطرف کم خونی، تقویت ضعف و تقویت عمومی بدن یک غذای بسیار مفید به خصوص برای افطاری ماه رمضان است.
برای مطالعه مراحل طرز تهیه کاچی زعفرانی مجلسی به همراه فیلم آموزش تهیه آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
حلیم گندم
حلیم گندم یک غذای پرکالری و در عین حال بسیار مقوی و پرخاصیت است. حلیم به خاطر استفاده از گندم در ترکیب آن سرشار از فیبر است و این یعنی یک غذای سیر نماینده برای ماه رمضان که تا ساعات طولانی شما را سیر و پرانرژی نگه می دارد. به همین علت حلیم یا هلیم یک گزینه ایده آل برای وعده سحری ماه رمضان هم محسوب می گردد.
علاوه بر این حلیم سرشار از منیزیم، آهن، نیاسین، فولات و کلسیم است که باعث یاری به عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشارخون، کنترل قند خون، و پیشگیری از بیماری های عصبی است. پس به جای اینکه برای پیشگیری از کرونا قرص یا مکمل منیزیم یا کلسیم بخورید غذاهایی مثل حلیم را در وعده های غذایی خودتان بگنجانید. برای مطالعه مراحل طرز تهیه حلیم گندم کشدار با انواع گوشت روی لینک مطلب کلیک کنید.
کباب تابه ای
کباب تابه ای یک غذای سریع و آسان و مقوی است که هم برای افطاری و هم شام ماه رمضان یک گزینه عالی و مناسب است. در بعضی شهرهای ایران مثل اراک، کباب تابه ای را در دیگ یا قابلمه طبخ می نمایند و به همین علت به کباب تابه ای کباب دیگی هم می گویند.
طرز تهیه کباب دیگی هم دقیقا شبیه کباب تابه ای است. اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید کباب تابه ای را به جای گوشت قرمز با گوشت بوقلمون و گوشت مرغ هم می توانید درست کنید. گوشت بوقلمون طبع گرم و تر دارد و به همین علت جعفری با طبع خشک و گرم مکمل خوبی برای آن است.
اگر می خواهید کباب تابه ای را با گوشت بوقلمون درست کنید باید بدانید که گوشت بوقلمون سرشار از تریپتوفان است و برای کسانی که بدخواب یا کم خواب هستند بسیار مفید است. علاوه بر این گوشت بوقلمون سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی مفید از جمله آهن، پتاسیم، منیزیم و سلنیوم و مقادیر زیاد ویتامین A و انواع ویتامین های گروه B است و به همین علت برای تقویت و بهبود عملکرد رشد بچه ها و تقویت سیستم بدنی سالمندان و افراد بیمار بسیار مفید است.
برای مطالعه 2 طرز تهیه و اصول خوشمزه شدن کباب تابه ای یا کباب دیگی به همراه فیلم آموزش تهیه آن روی لینک مطلب کلیک کنید.
آش شله قلمکار
آش شله قلمکار همان طور که از نامش پیداست از هر دری سخنی در خود دارد. یک غذای مقوی و پرکالری که حسابی سیرنماینده است و سیستم ایمنی بدن را در برترین حالت خودش نگه می دارد. انواع حبوبات، سبزیجات و برنج از آش شله قلمکار یک غذای همه چیز تمام ساخته که انواع ویتامین، پروتئین، اسید فولیک، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، منیزیم و روی برای محافظت از بدن، بهبود عملکرد سیستم عصبی، قلبی و عروقی و افزایش قدرت بدنی را یکجا دارد.
برای خواندن مراحل طرز تهیه آش شله قلمکار از مواد لازم گرفته تا ترکیب دقیق سبزی و فوت و فن های خوشمزه شدن آن به همراه فیلم آموزش تهیه روی لینک مطلب طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی کلیک کنید.
رولت مرغ و اسفناج
اگر در پی یک غذای افطاری نو هستید رولت مرغ و اسفناج را امتحان کنید. اسفناج سرشار از فیبر است و به درمان یبوست یاری می نماید. خواص گوشت مرغ به عنوان یک منبع سرشار از پروتئین را همه می دانیم و برای تقویت سیستم ایمنی بدن جهت مقابله با ویروس ها همه به آن احتیاج داریم. از سوی دیگر اسفناج سرشار از ویتامین A است و برای افزایش قدرت بینایی و نیز درمان شب کوری مفید است.
اسفناج سرشار از آهن است و برای درمان کم خونی یک خوراکی بسیار مفید است. اسفناج سرشار از منگنز است و برای درمان فشار خون بالا و پایین آوردن فشار خون مناسب است. آب اسفناج و خود اسفناج سرشار از ویتامین C است و یک ماده مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرماخوردگی و درمان خونریزی لثه مفید است.
برای مطالعه طرز تهیه این افطاری خوشمزه برای تقویت سیستم ایمنی بدن به همراه فیلم آموزش تهیه آن روی لینک مطلب طرز تهیه رولت مرغ مجلسی به 2 روش کلیک کنید.
ته چین مرغ
افطاری چی درست کنم؟ ته چین مرغ. یک غذای خوشمزه و مجلسی که هم برای ناهار و شام مناسب است و هم وعده های افطاری و سحری. بد نیست بدانید ته چین همراه با مرغ و زعفران یک غذای سرشار از ویتامین، پروتئین، فیبر، آهن است. کربوهیدرات، فسفر، سدیم، منیزیم و اسید چرب امگا 3 از کم خونی و آلزایمر پیشگیری نموده و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن، سیتم قلبی و عروقی هم یاری می نمایند.
برای مطالعه مراحل طرز ته چین مرغ به همراه فیلم آموزش تهیه ته چین مرغ روی لینک مطلب به 2 روش در فر و قابلمه کلیک کنید.
پاستا با سس پستو و میگو
میگو از جمله مفیدترین و مغذی ترین مواد غذایی سرشار از پروتئین است. از جمله خواص میگو این است که دارای منابع عالی ویتامین B12، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع، آهن، نیاسین و ویتامین D3 و یک غذای کامل از نظر انواع ویتامین های مفید برای بدن است. با این وجود بسیاری افراد با طعم میگو میانه خوبی ندارند که البته سلیقه ای است.
یک روش بسیار عالی برای مصرف میگو ترکیب آن با سایر مواد غذایی مثل پاستا، ماکارونی یا برنج است. اگر قصد دارید سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید و ویتامین D بدن را به صورت طبیعی تامین کنید بهتر است پاستا با سس پستو (به خاطر گردو، روغن زیتون و سیر فوق العاده مفید است) و میگو درست کنید.
به این ترتیب یک غذای افطاری نو را امتحان کنید که هم سیر نماینده و سرشار از فیبر است و انواع ویتامین های مفید و مواد معدنی ضروری برای بدن را در خود دارد. برای مطالعه مراحل طرز تهیه پاستا فتوچینی با سس پستو و میگو روی لینک مطلب کلیک کنید.
عدسی
یکی از پیشنهادات جدی غذایی از سوی پزشکان برای تقویت بدن در ماه رمضان خوردن حبوباتی مثل عدس و لوبیا است. علت این توصیه چیست؟ عدس سرشار از ویتامین، پروتئین، فیبر، مواد معدنی، اسید فولیک، فولات، آهن، پتاسیم و مواد مغذی دیگر است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مورد احتیاج و موثرند.
از سوی دیگر این مواد معدنی و ویتامین ها نقش موثری در کنترل دیابت، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، بهبود سوخت و ساز، یاری به حفظ سلامت مغز، قلب، معده، پوست و مو، کاهش خطر ابتلا به کم خونی و ضد سرطان، یاری به لاغری و تامین انرژی مورد احتیاج بدن دارند.
به این ترتیب اگر قرار باشد یک غذای کامل و بی عیب و نقص را برای افطاری ماه رمضان پیشنهاد کنیم که هم ساده است و هم تمام و کمال از نظر ارزش تغذیه ای، پیشنهاد ما یک عدسی رستورانی غلیظ و داغ است که به راحتی می توانید در منزل آن را تهیه کنید. برای خواندن مراحل طرز تهیه عدسی لعابدار و خوشمزه رستورانی روی لینک مطلب کلیک کنید.
انواع چلو و پلوهای مخلوط
افطاری چی درست کنم؟ اگر برای وعده افطار اهل پلو و چلو هستید بهتر است پلوهایی مخلوط را انتخاب کنید که علاوه بر خاصیت سیرنمایندگی، سیستم ایمنی بدن را هم تقویت نموده و انرژی از دست رفته بدن را برگردانند.
خب با این تفاصیل افطاری چی درست کنم ؟ انواع پلوهای مخلوط مناسب برای افطاری که برای تقویت سیستم ایمنی بدن هم بسیار مفید هستند عبارتند از: مرصع پلو، رشته پلو، لوبیا پلو، ماش پلو، قیمه نثار قزوینی و …
برای مطالعه بیش از 30 دستور که یک فهرست کامل از پلو و چلوهای مجلسی به همراه فیلم آموزش تهیه آنهاست روی لینک مطلب کلیک کنید.
آش جو
اگر می خواهید غذایی بخورید که بدن تان را در برابر انواع بیماری ها واکسینه کند، سیستم گوارشی بدن شما را به معنای واقعی کلمه تمیز کند و البته ساعت های طولانی شما را سیر نگه دارد پیشنهاد ما به شما آش جو است. فیبر بالای موجود در این آش موجب تقویت روده ها می گردد. علاوه بر این آش جو برای مبتلایان به یبوست و بواسیر (هموروئید) هم مفید است. اگر قصد پاکسازی معده در ماه رمضان را دارید در فهرست افطاری چی درست کنم حتما آش جو را بگنجانید.
می دانستید ویتامین C موجود در جو دوبرابر بیشتر از پرتقال است؟ این ویتامین می تواند برای قوی شدن سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به آنفلونزا و انواع ویروس سرماخوردگی مفید باشد.
آهن موجود در جو می تواند حجم خون را بهبود ببخشد و از بروز کم خونی و خستگی جلوگیری نماید. این ماده به عملکرد مناسب کلیه یاری می نماید و برای تکثیر سلول ها ضروی است. علاوه بر این، جو حاوی مس است که در تشکیل هموگلوبین و گلبول های قرمز خون نقش دارد. در مجموع مواد معدنی موجود در جو بر اساس احتیاج روزانه بدن عبارتند از:
3 درصد از کلسیم
18 درصد از آهن
40 درصد از تیامین
15 درصد از ریبوفلاوین
21 درصد از نیاسین
15 درصد از ویتامین B6
5 درصد از فولات
30 درصد از منیزیم
25 درصد از فسفر
12 درصد از پتاسیم
17 درصد از روی
23 درصد از مس
50 درصد از سلنیوم
90 درصد از منگنز
برای مطالعه طرز تهیه اصلی آش جو مجلسی به همراه نکات خوشمزه شدن آن و فیلم آموزش تهیه روی لینک مطلب کلیک کنید.
خورش کنگر
خورشت کنگر یکی از پرخاصیت ترین غذاهای ایرانی است که می توانید به عنوان غذای سحر و افطار ماه رمضان تهیه و از خواص بی نظیر آن هم بهره مند شوید. از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است و درست کردن این خورشت خوشمزه در میان ایرانی ها بسیار رایج است. خورش کنگر یک خورش بهاری است و به روش های مختلف درست می گردد.
برای درست کردن خورشت کنگر کرمانشاهی با گوشت ابتدا باید در قابلمه ای که می خواهید خورشت کنگر را درست کنید پیاز را خیلی ریز و نگینی خرد کنید. شعله گاز را روشن کنید و وقتی که کمی پیازها سبک شد روغن اضافه کنید تا پیازها بهتر طلایی شوند.
پیازها که کمی طلایی شدند کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی زردچوبه گرفته گردد. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه این غذای خوشمزه برای افطاری، روی لینک مقاله بزنید. اگر هم خورش کنگر قیمه را بیشتر می پسندید برای مطالعه مراحل روی لینک مطلب کلیک کنید.
منبع: افق کوروش