ترفندهای سبزی پلو با میگو بدون سفت و لاستیکی شدن میگو

به گزارش مجله فازنما، سبزی پلو با میگو یا هواری میگو یکی از محبوب ترین انواع غذاهای جنوب ایران است که در هر یک از شهرها و منطقه ها جنوبی با دستور پخت متفاوتی درست می گردد. معروف ترین نوع میگو پلو با سبزی مخصوص استان بوشهر است که هواداران بسیار زیادی دارد. اگر شما هم از علاقه مندان به غذاهای جنوبی و غذاهای دریایی هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه سبزی پلو با میگو خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

ترفندهای سبزی پلو با میگو بدون سفت و لاستیکی شدن میگو

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با میگو بوشهری (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
میگو (پاک شده)500 گرم
برنج4 لیوان فرانسوی دسته دار
گشنیز تازه و ساطوری خرد شده100 گرم
جعفری تازه و ساطوری خرد شده100 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
تمر هندینصف بسته
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
پودر سیرنصف قاشق چای خوری
ادویه مخصوص ماهینصف قاشق چای خوری
پودر پاپریکانصف قاشق چای خوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی
ترشیبرای سرو سبزی پلو با میگو

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه سبزی پلو با میگو: 45 دقیقه الی یک ساعت

مراحل طرز تهیه سبزی پلو با میگو بوشهری

میگو پلو با سبزی درست مثل در هر گوشه ای از جنوب ایران با روش متفاوتی طبخ می گردد. در طرز تهیه سبزی پلو با میگو بوشهری از سبزیجات معطری مانند گشنیز، جعفری و شنبلیله، ادویه های خوش عطر و بو و تمر هندی استفاده می گردد.

مرحله اول: مواد اولیه میگو پلو با سبزی را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه سبزی پلو با میگو جنوبی، برنج را به خوبی بشویید و همراه با میزانی آب و یک قاشق نمک در ظرف مناسبی بریزید تا برای 1 الی 2 ساعت خیس بخورد.

ساقه های ضخیم و برگ های زرد جعفری و گشنیز را جدا کنید. سپس، جعفری و گشنیز پاک شده را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی شان خارج گردد. در ادامه، سبزی های تر و تازه و شسته شده را به صورت ریز ساطوری کنید و کنار بگذارید.

سپس، پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد کنید. حبه های سیر را نیز پوست بگیرید و بشویید. سپس، حبه های سیر را هم به صورت نگینی ریز برش بزنید.

در صورت تمایل، برای خرید برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: میگوها را طعم دار کنید

در این مرحله از طرز تهیه میگو پلو با سبزی ماهی، میگوها را پاک نموده و رگ گیری کنید. سپس، میگوهای پاک شده را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

در ادامه، میگوها را همراه با میزانی نمک، فلفل سیاه، ادویه ماهی ()، پودر سیر، پودر پاپریکا و زعفران دم نموده در ظرف درپوشیده ای بریزید و برای 1 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم دار شوند.

برای خرید میگو، نمک، فلفل سیاه، ادویه ماهی، پودر سیر، پودر پاپریکا و زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: تمر هندی را آماده کنید

در فاصله خیس خوردن برنج و طعم دار شدن میگوها، در این مرحله از طرز تهیه میگو پلو با گشنیز و شنبلیله باید نصف بسته تمر هندی را با یک سوم لیوان آب ولرم در ظرف مناسبی بریزید تا برای 10 دقیقه حسابی خیس بخورد.

سپس، تمر هندی خیس خورده را از صافی رد کنید تا هسته ها و مواد اضافی تمبر هندی جدا گردد و عصاره تیره و غلیظی باقی بماند. این عصاره ترش و خوشمزه را کنار بگذارید تا بعدا به میگوها اضافه کنید.

برای خرید تمر هندی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله میزانی روغن سرخ کردنی را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازهای نگینی را به تابه اضافه کنید تا تفت ببینند و کاملا سبک شوند. در ادامه، سیرهایی که قبلا ریز کردید را نیز به پیاز اضافه کنید و برای یکی دو دقیقه تفت دهید.

برای خرید روغن پخت و پز، سیر داغ و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: سبزی های پلویی را اضافه کنید

در این مرحله از روند آماده سازی میگو پلو با سبزی، باید میزان کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را نیز به تابه حاوی پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد گردد. سپس، جعفری و گشنیز ساطوری شده و بعلاوه، شنبلیله خشک را هم در تابه بریزید و همراه با باقی مواد تفت دهید.

برای خرید انواع سبزی معطر خشک مانند شنبلیله خشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: میگوها را در تابه بریزید

در این مرحله از طرز تهیه میگو پلو با سبزی جنوبی، میگوهای طعم دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و در تابه بریزید تا همراه با باقی مواد برای چند دقیقه تفت ببینند و رنگ شان عوض گردد.

توجه داشته باشید، اگر میگو را برای مدت طولانی تفت دهید، سفت و لاستیکی می گردد. موقع تفت دادن میگو شعله گاز را زیاد کنید که آب نیندازد و سفت نگردد.

مرحله هفتم: عصاره تمر هندی و رب گوجه را اضافه کنید

در این مرحله نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی و تمر هندی می رسد. بنابراین، مواد داخل تابه را کمی کنار بزنید تا برای تفت دادن رب گوجه جا باز گردد. حالا، رب گوجه فرنگی را در فضای خالی تابه بریزید و تفت بدهید تا رنگ باز کند.

سپس، مواد داخل تابه را هم بزنید و عصاره تمر هندی صاف شده را نیز در تابه بریزید. پس از آن که این ترکیب به قل زدن افتاد، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: برنج را بجوشانید

حالا قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. بعد از به جوش آمدن آب داخل قابلمه، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید تا به مدت 8 الی 12 دقیقه (بسته به نوع برنج) بجوشد. به میزان یک قاشق غذاخوری نمک و میزانی روغن هم به قابلمه اضافه کنید.

مرحله نهم: برنج را آبکش کنید

پس از گذشت این مدت، دانه های برنج را آنالیز کنید. برای آبکش کردن، باید اطراف دانه برنج نرم شده و مغز آن سفت و دندان گیر باشد. در این صورت، برنج را در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.

مرحله دهم: سبزی پلو با میگو را دم کنید

حالا، میزانی روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. کف قابلمه را با ته دیگ دلخواه خود بپوشانید. سپس، یک لایه برنج بریزید و روی آن را با میزانی از مواد داخل تابه بپوشانید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که برنج و مایه میگو پلو تمام گردد و لایه آخر برنج باشد.

به میزان یک چهارم لیوان آب جوش و میزانی روغن را نیز روی سبزی پلو با میگو بریزید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید. پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم کنید و حدود 45 دقیقه الی یک ساعت منتظر بمانید تا سبزی پلو با میگو دم بکشد و آماده سرو گردد.

مرحله آخر: میگو پلو با سبزی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و سبزی پلو با میگو را در ظرف سرو بریزید. مثل می توانید روی پلو را با میزانی برنج مخلوط با زعفران دم نموده تزیین کنید.

شما می توانید این قاطی پلوی خوشمزه را با سبزیجات تازه، و نوش جان کنید.

انواع ترشی را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه سبزی پلو با میگو بوشهری

  • در صورت تمایل، می توانید میگو را مطابق دستور بالا مزه دار نموده و به جای اضافه کردن به سبزیجات و تفت دادن، به صورت کبابی یا سرخ نموده جداگانه درست کنید. سپس، میگوهای کبابی یا سرخ نموده را در هنگام سرو روی سبزی پلو بچینید.
  • بسته به ذائقه، می توانید میزانی پودر زیره، پودر دارچین و پول بیبر (طرز تهیه پول بیبر) هم به ترکیبات سبزی پلو با میگو اضافه کنید.
  • اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید میگو پلو را با سبزیجات معطر خشک درست کنید.
  • در صورت تمایل، برای تهیه سبزی پلو با میگو می توانید از سبزی خورش قلیه ماهی (400 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله) بهره ببرید. طرز تهیه میگو پلو با سبزی قلیه درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم.
  • بسته به ذائقه، می توانید طرز تهیه میگو پلو با شوید را دنبال نموده و به جای جعفری، گشنیز و شنبلیله فقط از شوید تازه ساطوری شده بهره ببرید. در این صورت، دیگر احتیاجی نیست شوید تازه یا خشک را همراه با میگو و باقی مواد تفت دهید. یعنی، باید شوید را همراه با مایه میگو پلو لابه لای برنج بریزید.

فوت و فن های خوشمزه شدن سبزی پلو با میگو بوشهری

ترکیب سبزی پلو میگو جنوبی چیست؟

سبزی پلو میگو جنوبی یا هواری میگو یکی از محبوب ترین انواع غذاهای خطه جنوب ایران است که معمولا با استفاده از سبزیجات معطر مثل گشنیز و جعفری و شنبلیله، ادویه های خوش عطر و بو، میگو و تمر هندی درست می گردد.

طرز تهیه میگو پلو با سبزی خشک چگونه است؟

برای تهیه میگو پلو با سبزی خشک، کافی است مایه میگو پلو را طبق دستور بالا و با حذف سبزیجات تازه درست کنید. سپس، برنج را آبکش نموده و به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. لابه لای برنج را با مایه میگو پلو بپوشانید و روی هر یک از لایه ها میزانی جعفری، گشنیز و شنبلیله خشک بریزید.

چرا میگو توی پلو لاستیکی میشه؟

موقع تفت دادن میگو شعله گاز را کم نکنید، چون باعث آب افتادن میگو و سفت و لاستیکی شدن آن می گردد. با شعله زیاد چند دقیقه میگو را تفت دهید. میگو را زیاد نپزید و به میگو آبلیمو نزنید تا بافت آن سفت نگردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 11 آذر 1403 بروزرسانی: 11 آذر 1403 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 1773

به "ترفندهای سبزی پلو با میگو بدون سفت و لاستیکی شدن میگو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای سبزی پلو با میگو بدون سفت و لاستیکی شدن میگو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید