خواص اعجاب انگیز کیوی

به گزارش مجله فازنما، کیوی میوه کوچکی است به رنگ خرمایی که کرک های ریزی روی پوست آن واقع شده است و رنگ سبز بافت داخلی آن هم بسیار زیباست. منشأ کیوی از دره ای واقع در کشور چین است، بعدها این میوه به کشور زلاندنو صادر شد به طوری که هم اکنون این کشور سهم عمده ای در فراوری جهانی کیوی دارد.

خواص اعجاب انگیز کیوی

خواص کیوی

مردم معمولا به خاطر رنگ زیبای سبزی که در کیوی وجود دارد جذب آن می شوند. اما به خاطر داشته باشید که این میوه خوشمزه مزایای منحصر به فردی دارد.

در این مقاله همراه ما باشید تا چند مورد از مزایای این میوه را با هم مرور کنیم.

1.این میوه به یاری آنزیم های خود، به هضم یاری می کند
کیوی خام حاوی actinidain (آنزیم حل نماینده پروتئین) است که می تواند به هضم موادی همانند papain در پاپایا یا بروملین موجود در آناناس یاری کند.
2.خاصیت کیوی برای مدیریت فشار خون
سطح بالای پتاسیم در کیوی می تواند به متعادل کردن الکترولیت ها در بدن یاری کند. همین امر اثر سدیم را کاهش می دهد و به تنظیم فشار خون بدن یاری فراوانی خواهد نمود.
3.کیوی از آسیب به DNA جلوگیری می کند
مطالعه صورت گرفته نشان می دهد که ترکیب منحصر به فرد آنتی اکسیدان ها در کیوی به محافظت از DNA یاری می کند. بعضی از محققان بر این باورند که این میوه به پیشگیری از سرطان یاری خواهد نمود.
4.سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
ویتامین C بالای کیوی به همراه ترکیبات آنتی اکسیدانی که در آن یافت می گردد می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کند.
5.خواص کیوی برای لاغری
شاخص گلیسمی پایین این میوه و فیبر بالایی که در آن وجود دارد باعث می گردد کمتر گرسنه شوید. در چنین شرایطی بدن با ذخیره کردن چربی به موارد دیگر پاسخ نمی دهد.
6.بهبود گوارش و حضم با کیوی
کیوی منبع عالی از فیبر است. این موضوع مانع از یبوست وسایر مسائل روده می گردد.
7.خاصیت سم زدایی بدن کیوی
فیبر موجود در کیوی می تواند به سموم بچسبد و آن را از بدن خارج کند.
8.بهبود سلامت قلب با کیوی
خوردن 2 الی 3 عدد کیوی در روز می تواند لخته شدن خون را تا 18 درصد و تری گلیسیرید را تا 15 درصد کاهش دهد.

بیشتر افراد از اسپرین برای کاهش لخته شدن خون استفاده می نمایند اما این دارو هم عوارض جانبی دیگری همانند التهاب یا خونریزی روده را به همراه دارد.

مصرف میوه هایی همانند کیوی مانع از لخته شدن خون می گردد و در عین حال چنین عوارضی را به همراه نخواهد داشت.

9.کیوی برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند مفید است
همانطور که قبلا هم بیان کردیم شاخص گلیسمی در این میوه پایین است.

این موضوع بدین معناست که مصرف آن به سرعت سطح قند خون را بالا نمی برد. افراد دیابتی می توانند از این میوه استفاده نمایند.

10.خواص کیوی برای سلامت چشم
دژنراسیون ماکولا یکی از دلایل اصلی از دست دادن بینایی در کهنسالان است. مطالعات صورت گرفته بر روی 110000 مرد و زن نشان داد که مصرف سه عدد میوه در روز می تواند دژنراسیون ماکولا را تا 36 درصد کاهش دهد.

این موضوع به خاطر سطح بالای لوتئین و زیگزانتین در کیوی است که هر دو ماده شیمیایی طبیعی هستند که در چشم انسان یافت می شوند.

اگرچه میوه ها و سبزیجات مختلفی مورد مطالعه قرار گرفته اند اما چنین اثر مشابهی در سایر مواد یافت نشده است.

11.کیوی تعادل قلیایی ایجاد می نماید
کیوی در گروه میوه های قلیایی قرار گرفته است و این موضوع بدین معناست که سطح خوبی از مواد معدنی را برای کاهش سطح اسیدی مواد دارد.

تعادل خوب اسیدو باز در بدن مزایایی همانند پوست شاداب و جوان، خواب عمیق تر، انرژی فیزیکی فراوان، سرماخوردگی کمتر، آرتروز کمتر و پوکی استخوان کمتر را به همراه دارد.

12.خواص کیوی برای پوست
کیوی منبع خوبی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان شناخته شده برای محافظت از پوست در برابر اسیب های مختلف است.
13.طعم کیوی بسیار لذت بخش است
کیوی ظاهر و طعم بسیار خوبی دارد. بیشتر افراد این میوه را به خاطر ظاهر متفاوتی که نسبت به سایر میوه ها دارد دوست دارند.

برای اینکه بتوانید سطح متعادلی از مواد مغذی را داشته باشید بهتر است انواع مختلفی از مواد غذایی را مصرف کنید.

هر ماده غذایی کیفیت و مواد مغذی خاص و منحصر به فرد خود را دارد. بیشتر افراد در رژیم غذایی خود از منابع محدودی استفاده می نمایند و این موضوع به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.

14.کیوی آفت کش کمتری دارد
کیوی یکی از میوه های سالمی است که در دنیا یافت می گردد زیرا آفت کش زیادی بر روی آن مورد استفاده قرار نمی گیرد.

حقایق مجذوب کننده و شگفت انگیز در خصوص کیوی

میوه کیوی بعد از پیدا کردن یک پرنده در نیوزیلند به این نام خوانده شد زیرا این پرنده هم ظاهری شبیه به کیوی داشت.

بعضی از گونه های کیوی پوست برنز صافی دارند. به همین دلیل نمی توان گفت که همه کیوی ها شکل یکسانی دارند.

اگرچه کیوی بومی چین است اما تا 60 سال قبل عملا هیچ کسی در آمریکای شمالی چیزی در خصوص آن نمی دانست.

این میوه برای اولین بار در سال 1962 در استان متحده آمریکا معرفی گردد.

با اینکه کیوی در هر دمایی رشد پیدا می کند اما بیشتر کیوی های دنیا در ایتالیا، نیوزیلند و شیلی پرورش می یابند.

شما می توانید پوست ان را هم بخورید البته اگر حساسیتی به آن ندارید.

نحوه انتخاب کیوی سالم

اگر کیوی نرسیده است آن را در دمای اتاق و به دور از نور خورشید نگه دارید تا برسد.

بعلاوه می توانید کیوی نرسیده را کنار سیب ، موز یا گلابی قرار دهید تا زودتر برسد.

بعد از اینکه کیوی رسیده شد آن را از سایر میوه ها دور نگه دارید زیرا به گاز اتیلنی که از این میوه ها ساطع می گردد حساس است و می تواند آن را خراب کند.

actinidain که در کیوی خام یافت می گردد آن را برای دسرها و سایر غذاهایی که به صورت خام مصرف می شوند نامناسب نموده است زیرا می تواند دسر شما را بدمزه کند.

عوارض کیوی

میوه کیوی حاوی میزان قابل میزان گیری از اگزالات ها است. این ماده به طور طبیعی در بیشتر گیاهان و حیوانات یافت می گردد.

زمانی که اگزالات در مایعات بدن بیش از حد تجمع پیدا می کند، می تواند کریستالیزه گردد و در نهایت مسائلی برای سلامتی بدن ایجاد نماید.

افرادی که مسائل کلیوی یا مسائل مرتبط با کیسه صفرا را دارند بهتر است از خوردن کیوی اجتناب نمایند.

بحث های زیادی در خصوص میزان مناسب این میوه وجود دارد. کیوی بعلاوه حاوی مواد آنزیمی مرتبط با سندرم حساسیت به لاتکس میوه است.

اگر به لاتکس حساسیت دارید، ممکن است به کیوی هم حساسیت داشته باشید.

از آنجایی که رسیده کردن کیوی با گاز اتیلن این ماده را افزایش می دهد بهتر است از میوه های طبیعی بهره ببرید.

پختن هم می تواند چنین آنزیم هایی را غیر فعال نماید.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 1254

به "خواص اعجاب انگیز کیوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص اعجاب انگیز کیوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید