طرز تهیه ترشی گوجه سبز با تمام نکات کلیدی
به گزارش مجله فازنما، آیا تا به امروز به این فکر نموده اید که چگونه می توان با استفاده از گوجه سبز تازه یک چاشنی خوش طعم و متفاوت تهیه کرد؟ ترشی گوجه سبز یکی از آن مواردی است که می توان به آن اشاره نمود. نکته قابل توجه در خصوص این ترشی آن است که به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارد و زمان آماده سازی آن هم بسیار کوتاه است. در این مقاله تصمیم داریم طرز تهیه ترشی گوجه سبز را با تمام فوت وفن ها و به چند روش مختلف آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

زمان آماده سازی کمتر از 30 دقیقه
زمان پخت کمتر از 30 دقیقه
مناسب برای 2 تا 3 شیشه
اندازه سختی آسان
طرز تهیه ترشی گوجه سبز
گوجه سبز به خودی خود یک میوه منحصربه فرد و بسیار خوشمزه است؛ اما وقتی با سرکه ترکیب می گردد، می تواند یک طعم تازه و متفاوت خلق کند. در ادامه ابتدا مواد اولیه لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز را معرفی می کنیم و سپس مراحل درست کردن آن را شرح می دهیم.
مواد لازم
مواد مورد احتیاج | میزان |
گوجه سبز | یک کیلوگرم |
ترخون | سه شاخه |
ادویه ترشی | 2 قاشق مرباخوری |
پودر موسیر | یک قاشق مرباخوری |
پودر سیر | یک قاشق مرباخوری |
فلفل تند | سه تا چهار عدد |
نمک | یک قاشق چای خوری |
سرکه سفید | به اندازه لازم |
مرحله اول: آماده کردن گوجه سبزها
در ابتدای کار باید گوجه سبزها را تمیز و آماده کنید. برای این منظور، دم ها و برگ های چسبیده به میوه ها را جدا کنید و آن ها را به دقت با آب بشویید. پس از شست وشو، گوجه سبزها را در آبکش بریزید تا رطوبت آن ها کاملا گرفته گردد. برای اطمینان می توانید از یک دستمال تمیز و نرم برای خشک کردن میوه ها بهره ببرید.
خواندنی ها
خواص گوجه سبز
مرحله دوم: آماده سازی ظرف و چیدن میوه ها
در این مرحله از طرز تهیه ترشی گوجه سبز به ظرف شیشه ای تمیز و خشک احتیاج دارید. ظرف را به خوبی بشویید و اجازه دهید کاملا خشک گردد. سپس گوجه سبزهای خشک شده را به همراه چند عدد فلفل تند و میزانی ترخون تازه داخل ظرف بچینید.
مرحله سوم: اضافه کردن سرکه و سایر مواد
سرکه را در یک کاسه جداگانه با نمک، پودر سیر، پودر موسیر و ادویه مخصوص ترشی ترکیب کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا در سرکه حل شوند. سپس سرکه را به آرامی داخل شیشه بریزید، به گونه ای که روی گوجه سبزها را کاملا بپوشاند.
خواندنی ها
طرز تهیه ترشی مخلوط
مرحله چهارم: بستن ظرف و زمان دهی برای آماده شدن ترشی
برای جلوگیری از ورود هوا و آلودگی یک لایه نایلون روی دهانه ظرف بگذارید و درب آن را محکم ببندید. اکنون ظرف ترشی را در یک محیط خنک، خشک و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. ترشی شما پس از گذشت حدود 2 هفته آماده مصرف خواهد بود.
طرز تهیه ترشی با گوجه سبز پخته
اگر می خواهید ترشی در زمان کوتاه تری آماده گردد، می توانید از گوجه سبز پخته بهره ببرید. در این روش باید گوجه سبزها را همراه با آب و سرکه روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شوند. بعد از اینکه مواد خنک شدند، آن ها را در یک ظرف تمیز بریزید، ادویه ها و سبزیجات دلخواه را اضافه کنید و درب ظرف را محکم ببندید. سپس آن را در یک جای خنک و تاریک قرار دهید.
طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار
گوجه سبزها را به دقت بشویید و از هرگونه آلودگی پاک کنید. سپس آن ها را در قابلمه بریزید و به همراه سرکه و آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی نرم شوند.
پس از چند دقیقه، زمانی که گوجه سبزها نیم پز شدند، رب انار و رب گوجه فرنگی را به همراه سیاه دانه، تخم گشنیز، نمک، فلفل و زردچوبه به قابلمه بیفزایید و اجازه دهید مواد پنج دقیقه دیگر روی حرارت باقی بمانند.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید محتویات آن به طور کامل سرد شوند. سپس سیر خردشده و سبزیجات تازه شامل کرفس، جعفری، گشنیز، نعنا و پونه را اضافه نموده و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. در سرانجام، مخلوط آماده شده را در یک ظرف تمیز، خشک و غیرقابل نفوذ نسبت به هوا بریزید و درب آن را محکم ببندید.
خواندنی ها
طرز تهیه انواع ترشی تابستانی
نکات مهم برای تهیه و نگهداری ترشی گوجه سبز
رعایت نکات زیر به بهبود طعم ترشی و افزایش مدت زمان ماندگاری آن یاری می نماید:
- انتخاب گوجه سبز مناسب: برای تهیه ترشی همواره از میوه های تازه، سفت و بدون لک بهره ببرید. گوجه سبزهایی که نرم یا آسیب دیده هستند، کیفیت ترشی شما را پایین می آورند.
- نحوه آماده سازی گوجه سبز: بسته به سلیقه می توانید از گوجه سبز خردشده یا درسته برای تهیه ترشی بهره ببرید. اگر گوجه سبز درسته را ترجیح می دهید، بهتر است چند سوراخ روی سطح میوه ایجاد کنید تا سرکه راحت تر به داخل آن نفوذ کند.
- استفاده از سبزیجات و ادویه های متنوع: در طرز تهیه ترشی گوجه سبز می توانید از سبزیجات متنوع مثل مرزه، ترخون و نعنا و انواع ادویه ها شامل فلفل سیاه، زردچوبه و تخم گشنیز بهره ببرید.
- تنظیم طعم ترشی: در صورتی که به طعم های تند علاقه دارید، از فلفل بیشتری برای تهیه ترشی بهره ببرید. در مقابل، اگر طعم خیلی ترش را نمی پسندید، کمی شکر به سرکه بیفزایید.
- ترکیب کردن گوجه سبز با سایر میوه ها: برای ایجاد تنوع پیشنهاد می گردد گوجه سبز را با سایر میوه ها مانند زردآلو یا آلو مخلوط کنید. این کار می تواند طعم تازه و متفاوتی به ترشی شما بدهد.
- استفاده از انواع سرکه: ترشی گوجه سبز را می توان با سرکه سفید یا سرکه قرمز تهیه کرد. آبغوره هم می تواند جایگزین مناسبی برای سرکه باشد.
- حل مشکل شوری زیاد: در صورتی که ترشی شما خیلی شور شد، می توانید آن را قبل از مصرف با آب بشویید.
- استریل کردن ظرف ترشی: ظرف ترشی را قبل از استفاده با دقت بشویید و کاملا با آب داغ آبکشی کنید تا هیچ گونه آلودگی باقی نماند.
- پلمپ کردن درب ظرف: برای جلوگیری از ورود هوا و آلودگی به داخل ظرف می توانید از یک تکه پلاستیک تمیز به عنوان حائل میان دهانه ظرف و درب آن بهره ببرید.
- نگهداری ترشی: ترشی گوجه سبز باید در یک ظرف دربسته و دور از نور خورشید و حرارت نگهداری گردد. معمولا 2 هفته طول می کشد تا ترشی به طور کامل جا بیفتد. بعد از این مدت، بهتر است ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه ترشی لیموترش
منبع: دیجیکالا مگ