هرآنچه راجع ویتامین B7 باید بدانیم
به گزارش مجله فازنما، بیوتین ویتامینی است که به اندازه کم در بسیاری از غذاها وجود دارد. نام های دیگر آن، کوآنزیم R، ویتامین B7، ویتامین H و فاکتور W می باشد.بیوتین می تواند تا حدی گزگز شدن اندام ها در افراد دیابتی را بهبود بخشد. بیوتین اندازه شکنندگی ناخن های دست و پا را در افرادی که ناخن های شکننده دارند، کاهش می دهد.
ویتامین بیوتین چیست
بیوتین یک ویتامین B محلول در آب است که به بدن یاری می نماید پروتیئن ها را متابولیزه کند و گلوکز را پردازش نماید. بعلاوه این ماده به ویتامین B7 یا ویتامین H نیز معروف است.بدن انسان نمی تواند بیوتین فراوری کند. تنها باکتری ها، قارچ ها،مخمرها، جلبک ها و گیاهان خاص قادر به فراوری آن هستند. به همین دلیل باید رژیم غذایی شامل این ویتامین باشد.
بیوتین مصرف نشده به وسیله ادرار از بدن دفع شده و به همین دلیل بدن نمی تواند آن را حفظ کند پس برای اینکه بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید باید آن را به صورت روزانه مصرف نمایید.
مکمل های حاوی بیوتین به طور گسترده در داروخانه ها موجود هستند اما کمبود بیوتین نادر است و شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد بیشتر افراد به این مکمل ها احتیاج دارند.
بیوتین چیست
همانطور که می دانید بیوتین کوآنزیمی است که در متابولیسم موارد زیر نقش دارد:اسیدهای چرب. نوعی مولکول که در چربی ها و روغن ها یافت می گردد.
لوسین. آمینو اسید لازم است که بدن انسان قادر به فراوری و سنتز آن نیست.
Gluconeogenesis. سنتز گلوکز حاصل از مولکولهایی است که کربوهیدرات نیستند.
کوآنزیم ها موادی هستند که می توانند فعالیت یک آنزیم را بهبود ببخشند. کوآنزیم ها نمی توانند یک فعالیت بیولوژیکی را شروع نموده یا به آن سرعت ببخشند بلکه به آنزیم یاری می کنند.
دانشگاه Maryland Medical Center بیان نموده است که بیوتین در یاری به بدن برای پردازش گلوکز و متابولیزه کردن پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها مهم است. این ماده بعلاوه به انتقال کربن دی اکسید یاری می نماید. بر اساس گفته های محققان، بیوتین در شرایط زیر دخیل است:
متابولیسم مواد مغذی
متابولیسم فراوری کننده انرژی
حفظ و نگهداری سلامت موها، پوست و غشاهای مخاطی
حفظ عملکرد سیستم عصبی
عملکرد روانی
بیوتین در حفظ سلامت ناخن ها، پوست و مو نیز دخیل است. بنابراین در بیشتر محصولات آرایشی و بهداشتی دیده می گردد. با اینحال، این ماده به وسیله پوست یا مو جذب بدن نمی گردد.
از دست دادن مو یا ناخن
همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم بعضی از اوقات به بیوتین ویتامین H نیز می گویند. حرف H از یک کلمه یونانی برای پوست و مو گرفته شده است.بعضی از مطالعات کوچک نشان داده است که مصرف 2.5 میلی گرم مکمل حاوی بیوتین برای 6 ماه می تواند باعث استحکام ناخن ها گردد و تمایل آن ها برای شکسته شدن را کاهش دهد.
با اینحال تا به امروز شواهدی دال بر اینکه بیوتین می تواند از ریزش مو در زنان و مردان پیشگیری کند یا آن را درمان نماید وجود نداشته است.
کمبود بیوتین در بچه ها مرتبط با بیماری به نام کلاه گهواره است اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مکمل حاوی بیوتین می تواند به بهبود این شرایط یاری کند.
بیوتین و دیابت
از آنجایی که بیوتین به متابولیسم بدن یاری می نماید می تواند در کنترل دیابت نیز نقش داشته باشد. تحقیقات اجرا شده نشان می دهد که B7 می تواند استفاده از گلوکز را در بدن بهبود ببخشد. افرادی که با دیابت دست و پنجه نرم می کنند در استفاده از گلوکز مشکل دارند زیرا عدم تعادلی در انسولین وجود دارد.بیوتین می تواند سنتز اسیدهای چرب را بهبود ببخشد و در نهایت ذخیره سازی گلوکز را بهتر نماید. در موش ها،بیوتین توانسته است ترشح انسولین را تحریک کند. بعضی از گزارشات پیشنهاد می کنند مکمل های حاوی بیوتین می تواند نشانه های نوروپاتی را در افراد دیابتی بهبود ببخشد.
با اینحال چنین ادعایی به وسیله پژوهش های موجود تایید نشده است. یکی از مطالعات اجرا شده نشان می دهد افراد دیابتی سطح پایینی از بیوتین را دارند.
در مطالعه دیگر، افرادی که طعم چشایی خود را از دست داده بودند بعد از مصرف 10 الی 20 میکروگرم بیوتین روزانه ، بهبودهایی را گزارش کردند. با اینحال، پژوهش های اجرا شده در خصوص مزایای بیوتین محدود است و نمی توان از این مطالعات نتیجه گیری درستی داشت.
چه اندازه بیوتین احتیاج داریم
هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص اندازه مورد احتیاج بیوتین وجود ندارد اما تحقیقات نشان می دهد که بچه ها 0 تا 6 ماهه باید 6 میکروگرم از آن را در روز مصرف کنند. این اندازه برای بزرگسالان 19 سال و بالاتر از آن به 30 میکروگرم می رسد.برای زنان شیرده، اندازه بیوتین مورد احتیاج 35 میکروگرم خواهد بود. در اروپا، نظرسنجی ها نشان می دهد افراد به طور میانگین 36 میکروگرم بیوتین در روز مصرف می کنند.
کمبود بیوتین
کمبود بیوتین نادر است اما در بعضی از افراد دیده می گردد. مکمل های حاوی بیوتین به طور گسترده در دسترس افراد واقع شده است اما استفاده از آن ها به ندرت لازم و ضروری خواهد بود.کمبود بیوتین می تواند به شرایط زیر منجر گردد:ریزش مو
راش های قرمز ناهموار در اطراف چشم، بینی، دهان و آلت تناسلیترک خوردگی در گوشه دهان
زخم در زبان که ممکن است قرمز رنگ باشد
خشکی چشم
از دست دادن اشتها
سایر علائم احتمالی عبارتند از
افسردگیخستگی و بی حالی
هذیان
بی خوابی
بی حسی و سوزش در دست و پا
اختلال عملکرد سیستم ایمنی و افزایش حساسیت به عفونت
به نظر می رسد زنان باردار سریع تر بیوتین را تجزیه می کنند و این موضوع ممکن است به کمبود حاشیه ای منجر گردد. علائمی مشاهده نشده است، اما این کمبود می تواند به مسائل رشد جنین منجر گردد.
همانطور که توصیه می گردد زنان باردار اسید فولیک را در طول بارداری مصرف کنند ممکن است اضافه کردن B7 به این مکمل ها نیز مفید باشد. سایر افرادی که ممکن است از مکمل ها بهره ببرند عبارتند از :
افرادی که داروهای ضد تشنج مصرف می کنند.
افرادی که نوعی بیماری کبدی دارند.
افرادی که برای طولانی مدت به وسیله ورید تغذیه می شوند.
کمبود بیوتین بسیار نادر است با اینحال اختلالات ارثی که جذب بیوتین را مختل می کنند می توانند به کمبود این ویتامین منجر شوند، استفاده از مکمل های حاوی بیوتین می تواند به چنین افرادی یاری کند.
افرادی که به خاطر بیماریهای مزمنی همانند کرون در جذب بیوتین و سایر مواد مغذی مشکل دارند می توانند از مزایای مکمل های بیوتین استفاده کنند.
منبع بیوتین
طیف وسیعی از مواد غذایی شامل بیوتین هستند البته هیچ کدام از آن ها مقادیر زیادی بیوتین ندارند اما برای تامین اندازه مورد احتیاج بدن کفایت میکنند:جگر
بادام زمینی
مخمر
نان تهیه شده از آرد سبوس دار
پنیر چدار
سالمون
ساردین
آووکادو
تمشک
موز
قارچ
گل کلم
زرده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ اثر بیوتینی که در زرده وجود دارد را کاهش می دهد زیرا به بیوتین متصل می گردد و از جذب آن جلوگیری می نماید. افرادی که سال ها سفیده تخم مرغ مصرف نموده اند در خطر کمبود این ویتامین قرار خواهند داشت.
فرآوری غذاها می تواند سطح مواد مغذی همانند بیوتین را کاهش دهد. به همین دلیل مواد خام همانند گل کلم خام می تواند بیوتین بیشتری نسبت به نوع پخته شده آن فراهم آورد.
مطالعه منتشر شده در Advances in Nutrition تخمین می زند مصرف بیوتین در آمریکای شمالی و اروپای غربی 35 الی 70 میکروگرم به ازای هر روز است.
بر اساس تحقیقات دانشگاه Oregon، بیوتین اثر سمی شناخته شده ای ندارد. افردی که اختلالات ارثی مرتبط با متابولیسم بیوتین را دارند بدون هیچ مسئله ای می توانند دوز 200,000 mcg در روز را تحمل کنند.
افرادی که هیچ مسئله ای در متابولیسم بیوتین ندارند می توانند دوز 5,000 mcg در روز را برای 24 ماه تحمل کنند. با اینحال بهتر است قبل از تغییر در رژیم غذایی یا مصرف مکمل ها باید پزشک مشورت گردد.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون