مهربانی بچگانه طرحی برای یاری به بچه ها حاشیه شهر
به گزارش مجله فازنما، مهربانی بچگانه طرحی است که مدیریت شهری مشهد برای ترغیب بچه ها به درخانه ماندن و تهیه بسته های فرهنگی و اقلام بازی برای بچه ها حاشیه شهر برنامه ریزی و عملیاتی نموده است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، آمار بچه ها زیر 6 سال خراسان رضوی بیش از 130 هزار نفر است که بیش از 60 درصد این جمعت در مشهد ساکن است و این درحالی است که حدود یک سوم از جمعیت سه و نیم میلیونی کلان شهر مشهد نیز در مناطق حاشیه شهر ساکن هستند.
با شیوع ویروس کرونا افراد، نهادها و خیران در بخش های مختلف دغدغه معیشت جمعیت حاشیه نشین را داشته و دارند، اما در میان این جمعیت، بچه های هستند که بیش از دو ماه است از فضای بازی با دوستان و همنوعان خود دور مانده و ناچار به درخانه ماندن شده اند اما کمتر به آنها توجه می گردد.
بچه های که به واسطه شرایط نامناسب مالی خانواده مانند سایر همنوعان خود امکان برخورداری از بازی های کامپیوتری و سرگرمی های نرم افزاری را ندارند از این رو فرهنگسرای کودک و آینده و سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد طرح مهربانی بچگانه را برای پر کردن اوقات این بچه ها برنامه ریزی و اجرا کردند.
توزیع بسته های سرگرمی و فرهنگی بین بچه ها حاشیه شهر
معاون فرهنگی سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در این خصوص گفت: با شیوع ویروس کرونا، اقدامات مختلفی در حوزه سلامت، بهداشت و تامین کالاهای اساسی صورت گرفت اما در این میان بخش فرهنگی و به ویژه کالاهای فرهنگی مخصوص بچه ها کمی مغفول ماند.
صدار یوسفی اضافه نمود: در شرایط فعلی و با در خانه ماندن، انرژی های بچگانه تخلیه نمی گردد، همچنین در حاشیه شهرها نیز خانواده ها کمتر از اینترنت و بازی در فضای مجازی برخوردار هستند لذا این موضوع توسط فرهنگسرای کودک و آینده آسیب شناسی شد.
وی با اشاره به اجرای طرح مهربانی بچگانه برای تشویق بچه ها حاشیه شهر مشهد ادامه داد: در مرحله اول اجرای این طرح که روز 23 فروردین ماه کلید خورد به همت فرهنگسرای کودک و آینده و معاونت فرهنگی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیش از هزار و 500 بسته فرهنگی برای توزیع در میان بچه ها حاشیه شهر آماده شد.
معاون فرهنگی سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد گفت: این بسته ها شامل اقلام فرهنگی مختلف نظیر کتاب، لوح فشرده، پازل، اسباب بازی و دفتر نقاشی است.
یوسفی اضافه نمود: در این مرحله منابع مورد احتیاج از سوی شهرداری تامین شد، اما با توجه به آمار بالای جامعه هدف، کوشش می گردد از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و خیران هم در ادامه اجرای این طرح استفاده گردد.
مهربانی بچگانه با آموزش های شهروندی
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد نیز در مورد این طرح گفت: با توجه به تعطیلی مدارس و فضاهای بازی، توجه به بچه ها و نوجوانان در شرایط فعلی بسیار لازم است و نباید از این قشر غافل شد.
احسان اصولی اضافه نمود: در شرایط فعلی اوضاع مالی برای خانواده های کم برخوردار بسیار سخت تر شده لذا باید این خانواده ها مورد حمایت قرار گیرند همچنین در کنار بحث های مبارزه ای و مقابله با شیوع ویروس کرونا، در زمینه روح و روان بچه ها نیز باید متمرکز شویم.
وی ادامه داد: طرح مهربانی بچگانه ابتکار خوبی است که منجر به توجه به بچه ها در شرایط قرنطینه می گردد و در این طرح سعی شده با توزیع بسته های فرهنگی تا حدودی اوقات فراغت بچه ها ساکن در مناطق کم برخوردار پر گردد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در این طرح سعی شده از اقلامی استفاده گردد که منجر به افزایش سطح دانش گردد و به آموزش های شهروندی هم در تهیه این بسته های فرهنگی توجه شده است.
اصولی اظهار امیدواری کرد که با یاری و نقش آفرینی خیرین، تشکل های مردم نهاد و آحاد مردم، شرایط بهتری برای بچه ها مناطق کم برخوردار شهر فراهم گردد.
منبع: همشهری آنلاین