ماسک، تنها واکسن در دسترس کرونا
به گزارش مجله فازنما، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درحال حاضر که هنوز واکسنی برای کرونا به مرحله تایید و فراوری نهایی نرسیده است، ماسک تنها وسیله پیشگیری نماینده ای است که مانند واکسن عمل می نماید و همه باید از آن استفاده نمایند تا بتوانیم از زمستان سال جاری به سلامت عبور کنیم.
به گزارش خبرنگاران، دکتر رضا ملک زاده روز آدینه در مصاحبه با ایرنا اضافه نمود: محققان ایرانی در کوشش برای ساخت واکسن کرونا هستند که امیدواریم هرچه سریعتر به این موفقیت عظیم دست یابیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه نمود: البته واکسن ایرانی کرونا در مراحل اولیه بوده و هنوز وارد مرحله انسانی خود نشده است.
ملک زاده ادامه داد: کشورهای چین، انگلیس و آمریکا در ساخت واکسن کرونا از ما جلوتر بوده و در حال آزمایش واکسن های خود روی جمعیت های 30 هزار نفری هستند.
واکسن کرونا تا چند ماه آینده به فراوری انبوه نمی رسد
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا به امروز شروع فرایند فراوری 200 واکسن در جهان گزارش شده که از این تعداد حدود 30 واکسن به مرحله انسانی رسیده و 6 مورد آنها وارد مرحله اصلی فراوری شده است، گفت: این واکسن در خوشبینانه ترین حالت 5 تا 6 ماه دیگر هم آماده نمی گردد و به عبارتی به فراوری انبوه نمی رسد.
ملک زاده گفت: با توجه به اینکه واکسن به افراد سالم تزریق می گردد، باید اطمینان حاصل گردد که هم موثر و هم بی ضرر باشد. به عبارتی واکسن موثر باید در اختیار مردم قرار گیرد تا سلامت آنان را به خطر نیافتد.
بدن بیماران بهبودیافته کرونا پادتن می سازد
ملک زاده با اشاره به اینکه بدن بیماران بهبودیافته کرونا پادتن می سازد، گفت: ایمنی نسبتا خوبی حدود سه تا چهار ماه در مقابل بیماری در بدن افراد بهبودیافته به وجود می آید.
وی ادامه داد: برخلاف آنفلوآنزا، این ویروس جهش های متعدد موثری نداشته و مطالعات ایمونولوژی نشان می دهد این ویروس هم آنتی بادی نسبتا خوبی فراوری می نماید.
ملک زاده، زمان ایمنی در بدن را سه تا چهار ماه اعلام نمود و اضافه نمود: هرچند سه ماه بعد از مداوا شدن افراد، میزان آنتی بادی افت پیدا می نماید، ولی مقدار کمی از آن در بدن باقی می ماند و اگر عفونت مجدد صورت گیرد، مجدد مقدار آنتی بادی افزایش یافته و ایمنی سلولی نسبتا خوبی به وجود می آید.
تعداد ابتلای مجدد بسیار اندک گزارش شده است
وی ادامه داد: آنالیز چند کشور نشان داده است که امکان ابتلای مجدد می تواند رخ دهد اما از بیش از 43 میلیون نفری که در جهان مبتلا شدند، تعداد مبتلایان دوباره به بیماری کرونا انگشت شمار بوده است.
معاون وزیر بهداشت بیان داشت: تحقیقات زیادی در خصوص ابتلای مجدد در جهان صورت گرفته و آنچه تابه حال در این زمینه گزارش شده است، کم تعداد بودن مبتلایان مجدد را نشان می دهد.
ملک زاده اضافه نمود: زمانی می توانیم بگوییم ابتلای دوباره به بیماری اتفاق افتاده است که ویروس را به صورت دقیق آنالیز نموده باشیم تا معین گردد که ابتلای مجدد افراد از همان ویروس قبلی است یا به ویروس جدید مبتلا شده اند.
منبع: جام جم آنلاین