روش های درمان بواسیر بدون عمل جراحی

به گزارش مجله فازنما، بواسیر (هموروئید) یکی از شایع ترین بیماری های مقعد است که با عمل جراحی قابل درمان است اما برای درمان سنتی بواسیر هم روش های زیادی وجود دارد.

روش های درمان بواسیر بدون عمل جراحی

اگرچه امروزه با وجود پیشرفت های زیاد در دانش پزشکی بسکمک از بیماری ها قابل درمان است اما هنوز هم درمان های سنتی و خانگی برای کنترل و بهبود بیماری ها از جایگاه نسبتا خوبی در بین مردم برخوردار است. شاید شما هم آشنایی مختصری با بیماری بواسیر داشته باشید. این بیماری مقعد انسان را مورد هجوم قرار می دهد و اگرچه با عمل جراحی به راحتی قابل درمان است اما برای کسانی که تمایلی به جراحی ندارند هم روش های طبیعی و خانگی برای درمان بواسیر وجود دارد که در این مقاله به ذکر آن ها می پردازیم.

بواسیر چیست؟

بواسیر عبارت است از سیاهرگ های گشاد شده در راست روده یا مقعد. بواسیر ممکن است در مجرای مقعدی (بواسیر داخلی) یا در مدخل مقعد (بواسیر خارجی) واقع شده باشد. همچنین بواسیر ممکن است سال ها وجود داشته باشد اما تنها با وقوع خونریزی بدان پی برده گردد.

در ایران افراد زیادی مبتلا به هموروئید یا بواسیر هستند. اغلب افراد مبتلا به بواسیر محدوده سنی بین 45 تا 65 سال دارند و اصولا این مشکل زمانی رخ می دهد که رگ های درون مقعد متورم و ملتهب می شوند. تعدادی از عواملی که باعث ایجاد این مشکل می شوند عبارتند از: جاذبه، سابقه خانوادگی، یبوست، یک رژیم غذایی کم فیبر، بلند کردن اجسام سنگین، چاقی، آلرژی غذایی، عدم فعالیت فیزیکی، بارداری و نشستن یا ایستادن طولانی مدت.

علایم بیماری بواسیر چیست؟

  • لخته شدن خون
  • توده اطراف مقعد
  • خونریزی در هنگام دفع مدفوع
  • سوزش در نزدیکی ناحیه مقعد
  • تمایل به دفع مدفوع حتی وقتی که هیچ مدفوعی وجود ندارد
توجه: اگر بیماری بواسیر برای مدت طولانی چک نگردد و مورد درمان قرار نگیرد می تواند منجر به عوارضی مانند خونریزی مزمن، مرگ بافت ها و حتی سرطان مقعد و سرطان روده بزرگ گردد. خوشبختانه درمان بواسیر سخت نبوده و با استفاده از مواد طبیعی و ساده علائم آن بهبود پیدا می نماید.

توصیه هایی برای تسریع فرایند درمان بواسیر

  • به جهت درمان بواسیر ناحیه عفونی را به مدت 15 دقیقه، هر روز سه بار، در آب گرم خیس کنید. با حوله نرم و یا سشوار، آرام خشک کنید.
  • تورم و خارش را با کیسه های یخ کاهش دهید. اگر این کار جواب نداد، شاید کیسه های آب داغ جواب بدهند.
  • سرکه سیب تورم و خارش ناشی از بواسیر داخلی و بیرونی را کاهش می دهد. بهتر است از سرکه سیب خالص و غیر پاستوریزه استفاده کنید، چرا که قوی تر هستند. در بواسیر بیرونی، ابتدا ناحیه عفونی را به آرامی تمیز کنید. کمی از سرکه سیب را به پارچه کتان بمالید و روی ناحیه بمالید. شاید اول کار احساس سوزش شدیدی داشته باشید که پس از مدتی برطرف می گردد. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا تورم کاهش یابد. در بواسیر داخلی، یک قاشق چایخوری سرکه را قورت داده و روی آن یک لیوان آب بخورید. حداقل دو بار این کار را انجام دهید. حتما بعد از خوردن سرکه آب بخورید تا اسید معده متعادل گردد. می توانید کمی عسل اضافه کنید تا طعم سرکه را بتوانید تحمل کنید.
  • یکی از روش های درمان بواسیر آب است. زیاد آب بخورید. حداقل روزی 6 لیوان آب بخورید. الکل تاثیری منفی دارد. اگر از مکمل استفاده می کنید، حداقل 8 لیوان آب بخورید.
  • در فصول گرم، لباس تنگ نپوشید. لباس تنگ باعث تعریق شده و خارش و التهاب را سبب می گردد. پارچه های نایلونی، از آنجایی که تعریق را زیاد می کنند، برای پوست ضرر دارند.

روش های خانگی درمان بواسیر

اولین درمان خانگی بسیار موثر بواسیر یخ می باشد. یخ کمک می نماید که رگ های خونی منقبض شده و تورم کاهش پیدا کند و درد شما بلافاصله تسکین یابد. به این منظور یک بسته یخ یا یک تکه یخ پیچیده شده در پارچه را مستقیما به مدت 10 دقیقه روی محل آسیب دیده قرار دهید. این کار را سه بار در روز و به مدت 20 دقیقه انجام دهید.

آلوئه ورا:

یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان بواسیر آلوئه ورا می باشد. خواص ضد التهابی و درمانی آلوئه ورا (خواص آلوئه ورا) به کاهش تحریک و سوزش بواسیر کمک می نماید. آلوئه ورا می تواند برای درمان هر دو نوع بواسیر داخلی و خارجی کارساز باشد. برای درمان بواسیر خارجی مقدار کمی ژل آلوئه ورا را به مقعدتان مالیده و به آرامی ماساژ دهید. این درمان ساده درد و سوزش مقعد را تسکین می دهد.

برای درمان خارجی بواسیر، برگ آلوئه ورا را به صورت نواری برش داده و قسمت های خار مانند آن را ببرید. سپس این قطعات برش داده شده را منجمد نمایید. نوارهای آلوئه ورای سرد و منجمد شده را برای درمان بواسیرهای دردناک استفاده نمایید تا درد، سوزش و خارش شما برطرف گردد.

آبلیمو:

آبلیمو حاوی مواد مغذی متنوعی می باشد که با تقویت مویرگ ها و دیواره رگ های خونی می تواند منجر به بهبودی و تسریع فرایند درمان بواسیر گردد. برای این کار یک تکه پنبه را به آبلیموی تازه آغشته نموده بر روی مقعد خود قرار دهید. در ابتدا مقداری احساس درد و سوزش وجود دارد اما خیلی زود درد شما برطرف خواهد شد. راه دیگر این است که نیمی از لیمو را در داخل یک فنجان شیر داغ ریخته و آن را بنوشید. این کار را هر 3 ساعت یکبار انجام دهید تا به نتیجه دلخواه برسید. همچنین می توانید آبلیمو، آب زنجبیل، آب نعناع و عسل (هر کدام نصف قاشق چایخوری) را با هم ترکیب نموده و روزی یک بار از آن بنوشید.

روغن بادام:

روغن بادام که دارای خواص نرم کنندگی و میزان جذب بافتی بالا می باشد برای درمان بواسیر خارجی مفید است. مقداری پنبه را به روغن بادام خالص آغشته نموده و بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. روغن بادام با مرطوب کردن و برطرف التهاب مقعد سوزش و خارش این ناحیه را برطرف می نماید. این کار را چندین بار در روز انجام دهید.

آب:

هنگامی که مبتلا به بواسیر داخلی یا خارجی می شوید مصرف آب خود را افزایش دهید. سعی کنید روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید. مصرف آب کافی کمک می نماید که سیستم داخلی شما تمیز شده و کل بدنتان آبدار گردد. آب دفع مدفوع را تسهیل نموده و مدفوع را نرم تر نموده و خروج آن را ساده تر می نماید. هنگامی که شما به اندازه کافی آب و سایر مایعات را مصرف نکنید فرایند خروج مواد زاید از بدنتان کند شده و احتمال تجمع مدفوع در روده ها بیشتر می گردد. نتیجه نهایی مدفوع سفت تر خواهد بود که می تواند مشکل بواسیر را بدتر کند.

روغن زیتون:

روغن زیتون دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بوده و بیشتر برای درمان بواسیر خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن خاصیت ارتجاعی رگ های خونی را افزایش داده و و بدین ترتیب به کاهش التهاب و کوچک کردن اندازه رگ های خونی متورم در مجرای مقعد کمک خواهد کرد. بنابراین روزانه یک قاشق غذاخوری زیتون مصرف نمایید. روغن زیتون به کاهش التهاب کمک نموده و چربی های غیراشباع آن عملکرد سیستم دفع مدفوع را بهبود می بخشد. آب مقداری برگ آلو را گرفته و آن را به روغن زیتون اضافه کنید. این ترکیب را برای درمان بواسیرتان استفاده نمایید. این ترکیب درد و تورم را در شما بهبود خواهد بخشید.

گروه سلامت خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 12 آبان 1399 بروزرسانی: 12 آبان 1399 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 631

به "روش های درمان بواسیر بدون عمل جراحی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های درمان بواسیر بدون عمل جراحی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید