تداخل خطرناک گیاهان دارویی با داروهای قلبی عروقی

به گزارش مجله فازنما، دکتریوکابد فروتن، متخصص قلب و عروق در پست اینستاگرامی بی توجهی به تداخلات دارویی را یکی از مهم ترین و پرخطرترین مسائل در بحث مصرف دارو و استفاده از گیاهان دارویی می داند. گیاهان دارویی مجموعه ای از ترکیبات فعال شیمیایی اند که قادر به ایجاد آثار دارویی مختلفی در بدن هستند. بنابراین ظرفیت بالقوه ای برای ایجاد تداخل در اثرگذاری دیگر داروهای مصرفی بیمار دارند. ادامه مطلب را مطالعه کنید:

تداخل خطرناک گیاهان دارویی با داروهای قلبی عروقی

بعضی از تاثیرات گیاهان دارویی بر عملکرد بدن

او در این پست نوشته است: گیاهان بسیاری با آثار درمانی و پیشگیری نماینده از بیماری های قلبی عروقی وجود دارند که روی چربی خون، فشار خون، نارسایی قلبی، به وسیله ایجاد آثار آنتی اکسیدانی، ضد لخته ای، کاهش دهنده فشار خون و پیشگیری از سفت شدن عروق، تنظیم ضربان قلب و گشادنمایندگی عروق، تاثیر می گذارند.با وجود تاثیر مثبت، این محصولات می توانند پیامدهای منفی هم در پی داشته باشند که آریتمی، تغییرات فشار خون و ایجاد آثار مشابه جریان های سمپاتیک بعضی از آنها به شمار می آید.

کدام داروها؟

دکتر فروتن در بخشی دیگر می گوید: بعضی از گیاهان دارویی با داروهای ضد انعقادی تداخل پیدا می نماید و باعث افزایش اثر دارو و ایجاد احتمال خون ریزی می گردد.دو داروی دیگوکسین(ضدآریتمی) و وارفارین(ضد انعقاد) از دسته داروهای قلبی عروقی و نمونه هایی از داروهای مورد مصرف بیماری های قلبی عروقی هستند که تداخل آن ها با گیاهان دارویی اهمیت حیاتی دارد.

زنجبیل یکی از گیاهان دارویی است که از تشکیل لخته در خون پیشگیری می نماید بنابراین باید در مصرف همزمان آن با داروهای شیمیایی احتیاط کرد.

مصرف گیاه سیر از تشکیل لخته خون پیشگیری می نماید بنابراین افرادی که وارفارین مصرف می نمایند نباید بیش از یک حبه سیر استفاده نمایند.

چای سبز باعث خنثی شدن آثار وارفارین می گردد بنابراین افرادی که چای سبز و وارفارین مصرف می نمایند برای پیشگیری از مسائل عروقی باید مرتب خون خود را چک نمایند.

گیاه گزنه دارای ویتامینk است که آثار وارفارین را کاهش می دهد و بهتر است از مصرف آن پرهیز گردد.

مصرف مداوم گریپ فروت و انبه اثر وارفارین را افزایش می دهد و احتمال خونریزی را بالا می برد پس اگر وارفارین مصرف می کنید آب گریپ فروت ننوشید.

گریپ فروت اثر داروهای آنتی هیستامین و داروهای آرامش بخش و کاهنده کلسترول را هم مختل می نماید.

بعلاوه توصیه می گردد از مصرف همزمان دیگوکسین با شیرین بیان و گوبیول (که یک فنول طبیعی متعلق به گیاه کتان است) خودداری گردد.

مصرف فراورده های لوبیای سویا و شیر سویا باعث کاهش اثر ضد لخته ای وارفارین و افزایش احتمال بروز لخته می گردد.

زردچوبه و پیاز هم دارای آثار ضد لخته ای هستند و مصرف زیاد آن ها با وارفارین تداخل دارد و باعث افزایش احتمال خونریزی می گردد. البته مصرف یک عدد پیاز کوچک در روز منعی ندارد.

در همین زمینه محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی ایرانی، درباره تداخلات این چنینی به خبرنگاران می گوید: آویشن، سیاه دانه و سورنجان از گیاهان دارویی هستند که مصرف همزمان آن ها با دارو های کاهنده فشار خون تداخل دارد و ممکن است باعث افزایش فشار خون گردد، بنابراین افراد مبتلا به

پرفشاری خون باید با احتیاط این داروهای گیاهی را مصرف نمایند. بعلاوه بابونه، زعفران و گاوزبان و بسیاری از گیاهان دارویی دیگر با وارفارین که یک داروی ضد انعقاد و رقیق نماینده خون است، تداخل دارد و خطر خونریزی را افزایش می دهد..

حاجی حیدری ادامه می دهد: گیاه گاو زبان حتما باید به صورت دم نموده استفاده گردد و جوشاندن آن باعث آزاد شدن مواد سمی آن می گردد و بهتر است در دوران بارداری و شیردهی مصرف نگردد.

این متخصص طب سنتی یادآوری می نماید: بطور کلی به علت تداخلات احتمالی گیاهان دارویی و دارو های گیاهی با دارو های شیمیایی و عوارض جانبی این نوع گیاهان باید مصرف آن ها زیر نظر پزشکان متخصص طب سنتی باشد. در صورت تداخل گیاهان دارو یی با دارو های شیمیایی بهتر است دارو های گیاهی بیمار قطع یا تعدیل گردد.

منبع: همگردی
انتشار: 13 آبان 1400 بروزرسانی: 13 آبان 1400 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 1253

به "تداخل خطرناک گیاهان دارویی با داروهای قلبی عروقی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تداخل خطرناک گیاهان دارویی با داروهای قلبی عروقی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید