هوشمندی نیروی انتظامی و راهنمائی رانندگی شبیه ساز رانندگی نصیر را فراوری کرد

به گزارش مجله فازنما، دبیر ستاد توسعه فناوری های حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت:سامانه شبیه ساز رانندگی نصیرمحصول حاصل همکاری مشترک نیروی انتظامی، بخش شرکت واحد اتوبوسرانی و مجموعه دانشگاهی است.

هوشمندی نیروی انتظامی و راهنمائی رانندگی شبیه ساز رانندگی نصیر را فراوری کرد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران، منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم بازدید از سامانه شبیه ساز رانندگی نصیر دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی که عصر امروز در دانشکده مکانیک این دانشگاه برگزار گردید در جمع خبرنگاران درمورد هوشمندسازی حمل و نقل و ویژگی های این طرح گفت: یکی از بحث های خیلی شایع در حال حاضر بحث استفاده از فناوری های جدید است برای اینکه ایمنی و عملکرد محصولات جاده ای، ریلی و هوایی بالاتر برود چون فناوری های مشترک هستند.

وی با بیان اینکه یکی از بحث های مهم حوزه هوشمندسازی است، یادآور شد: هوشمندی را برای سه حوزه به کار می برند که اولین حوزه این است که ایمنی بالا برده گردد و برای این کار رفتار راننده کنترل گردد و در صورتی که راننده خواب آلود و یا اگر فاصله اش با خودروهای مقابل یا مجاور کم است هشدار داده گردد که بحث ایمنی اولین فازی است که اجرا می گردد.

منطقی گفت: فاز دوم این است که سیستم های حمل و نقل را با یک مرکز مرتبط می نمایند؛ مثلا وقتی شما می بینید اسنپ در شهر تهران به یک میلیون نفر سرویس می دهد کار خیلی عظیمی است این ممکن نمی گردد مگر اینکه به یک مرکز وصل باشند و مرکز کنترل کند که در چه جاهایی توزیع راننده داشته باشد و که به کسانی درخواست خدمت دارند سرویس ارائه کند که این بحت هوشمندی در فاز دوم است است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه نمود: از ناوگان به صورت بهره ور استفاده کنیم و محصول را هم باید تحت کنترل داشته باشیم که یکسری از اجزای خود محصول مثل سیستم ترمز دائم را مانیتور می نمایند و قبل از اینکه محصول وارد نقطه بحرانی گردد هشدار می دهند که در واقع تعویض یا اصلاح گردد به طوری که باعث بالاتر رفتن سطح ایمنی محصول گردد.

وی در پاسخ به این سوال که طرح شبیه سازی رانندگی نصیر را چگونه دیده اید، گفت: این شبیه ساز سه ویژگی مهم دارد که نمونه این طرح را در بخش هوایی که خیلی حساس است داریم و قرار شد این طرح در بخش زمینی هم جاری سازی گردد که اولین نکته مثبت اینکه هوشمندی در نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی بوجود آمده تا این اتفاق بیفتد؛ نکته دوم اینکه سیستم به تنهایی پاسخگو نیست یعنی اگر فقط توسط دانشگاه ساخته می شد این محصول حاصل همکاری مشترک نیروی انتظامی، بخش شرکت واحد اتوبوسرانی و مجموعه دانشگاهی است که درواقع این یک پدیده است که چند مجموعه با هم یک کار توسعه می دهند.تبادل دانش و رسیدن به یک نقطه مشترک هم در این همکاری به وجود آمده است. نکته سوم که خیلی مهم است این است که یک فاز اولیه دارد که باید حداقل ها را داشته باشد.ما از نظر شناختی رانندگان ما با سایر راننده ها فرق دارند.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راه در ادامه طی بازدیدی که از رونمایی شبیه ساز رانندگی نصیر داشت، گفت: این طرح یک بخش از قابلیت هایی است که می تواندبه ایمنی و ارتقاء ترافیک یاری کند.

وی ادامه داد:اساسا در همه جای جهان آی تی اس دو وظیفه عمده را برعهده دارد؛ اول ایجاد یک بستر قوی برای مدیریت و پایش که بتواند سازوکاری را ایجاد و حتی الامکان خطاهای انسانی را جبران کند. سیستم های هوشمندی که در خودروها و ابزار های کنترلی داریم و سیستم هایی هوشمندی که می تواند به عنوان ابزارهای کاربران نقش خود را ایفا نمایند که این هم به عنوان یکی از این قابلیت ها است که حتما می تواند فردی را که قرار است در آینده کنترل و راهنمایی یک وسیله نقلیه در مقیاس بزرگ را برعهده بگیرد بتواند درک دقیق تر و صحیح تری از این وسیله داشته باشد.حتما این آموزش می تواند به دریافت های بهتر برای اینکه بتواند درک بهتری از خطر و شرایط داشته باشد منجر گردد تا تمام اینها آخر منجر به کاهش سوانح و آسیب ها و حوزه ترافیک گردد.

حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری درمورد گواهینامه های افرادی که این دوره را می گذرانند، گفت: دکتر نحوی باید در این رابطه شرح دهد. این گواهینامه ها و تائیدیه ها یک مسأله ای داخلی است که مربوط به دانشگاه است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا همه رانندگان باید این دوره را طی نمایند، گفت: فعلا گذراندن این دوره برای همه رانندگان شرکت اتوبوسرانی تهران الزامی است که می تواند یک الگو باشد برای اینکه ما به سایر بخش هایی که نیازمند داشتن گواهینامه پایه یکم هستند برای فعالیت چنین شرایطی را ببینیم و پیش بینی کنیم. فعلا فقط برای یک بخش خاص است.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 4 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 97

به "هوشمندی نیروی انتظامی و راهنمائی رانندگی شبیه ساز رانندگی نصیر را فراوری کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوشمندی نیروی انتظامی و راهنمائی رانندگی شبیه ساز رانندگی نصیر را فراوری کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید