ضررهایی که با خوردن نوشابه به خود میزنید!
به گزارش مجله فازنما، امروزه تقریبا می توان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف می نمایند، اما اگر مضرات و عوارض جبران ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند!
به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک، مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشابه را روی وزن ، دندان نشان داده اند. با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد. طبق گفته ارومانیتور ، میانگین افراد در ایالات متحده بیش از 126 گرم شکر روزانه مصرف می نمایند. این برابر با 25.2 قاشق سوپ خوری، یا معادل نوشیدن کمی بیش از 12 اونس نوشابه است.
با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، بسیاری از مردم هر روز نوشابه می نوشند. 21 خطر نوشابه را با شما در این بخش از سلامت به اشتراک می گذاریم تا حتما آن را مطالعه نموده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
متاسفانه مصرف نوشابه های گازدار بطور فزاینده در میان مـردم جهان بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا نموده است. ولی آیـا افرادی که با علاقه این نوشیدنی سمی را مصرف می نمایند از عوارض و خطرات آن خبرند؟ باید بدانید یک واقع تلخ در خصوص نوشابه ها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف نمایندگان خود نمایند و این کافئین موجود در نوشابه های گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریع تر جذب بدن می گردد.
مضرات و عوارض جبران ناپذیر مصرف نوشابه
حال بپردازیم به عوارض و مضرات نوشابه
1. نوشابه می تواند منجر به کاهش عملکرد کلیه گردد:
در یک مطالعه 11 ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین 3،318 زن، محققان دریافتند نوشابه خطر عملکرد کلیه ها را بالا می برد.
2.نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا می برد :
میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس می گردد و به طور بالقوه آن را ترک می نماید و نمی تواند احتیاج بدن به انسولین را حفظ کند. نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 25 % افزایش می دهد.
ابتلا به دیابت با مصرف نوشابه
3.قوطی های نوشابه با بی پی ای پوشیده می گردد :
قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای)است، که از بیماری های قلبی گرفته تا چاقی و مسائل فراوری مثل، ارتباط دارد.
4. نوشابه باعث خشکی بدن می گردد :
کافئین ادرار اور است و فراوری ادرار را بیشترمی نماید و باعث می گردد بیشتر ادرار کنید. وقتی سلول های بدن خشک می شوند، به سختی مواد مغذی را جذب می نمایند و همچنین برای بدن سخت می گردد تا مواد زائد را از بین ببرند.
5. نوشابه سرطان زاست ، به همین سادگی
رنگ کاراملی نوشابه با سرطان ها مرتبط است ؛ رنگ قهوه ای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست نشده است. بوسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما درست شده است. این واکنش های شیمیایی منجر به شکل گیری 2 - (2 - MI)و 4 (4 - MI)می شوند که در مطالعات اجرا شده توسط دولت نشان داد منجر به سرطان ریه، کبد، یا سرطان خون ، تیروئید در موش های آزمایشگاهی می گردد.
مصرف نوشابه موجب سرطان می گردد
6. رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است :
رئیس قلب ،التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید ارتباطی بین مسائل عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.
7.نوشابه کالری زیادی دارد :
یک بطری 20 اونس نوشابه حاوی 17 قاشق چای خوری شکر و 240 کالری و عاری از هر ارزش غذایی است.متوسط حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن 240 کالری در نوشابه 20 اونسی ضروری است.
8.نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهد:
هر نوشابه یا نوشیدنی های قندی که روزانه مصرف می گردد احتمال چاقی را بیش از 60 % را افزایش می دهد. نوشیدنی های دیگر به مسائل سلامتی بچه ها نیز مرتبط هستند.
مصرف نوشابه باعث چاقی و افزایش وزن می گردد
9.نوشابه خطر بیماری های قلبی در مردان را افزایش می دهد :
هر نوشابه که روزانه مصرف می گردد، خطر بیماری قلبی را تا 20 % در مردان افزایش می دهد.
10.اسید در نوشابه مینای دندان را از بین می برد :
آزمون آزمایشگاه در خصوص اسیدیته نوشابه نشان می دهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین می برد. سطح پ هاش در نوشابه می تواند 2.5 باشد
11.نوشابه حاوی مقدار زیادی شکر است :
میانگین 20 اونس نوشابه معادل با 17 قاشق چای خوری شکر است، اما نوشابه برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
نوشابه شکر بسیار زیادی دارد
12.نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است :
در حالی که بسیاری از مردم شکر مصنوعی را برای مصرف کالری پایین انتخاب می نمایند. قند مصنوعی به بیماری های متعدد از جمله سرطان مرتبط هستند.
13.نوشابه سطح کلسیم را کاهش می دهد :
نوشابه ها حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش می دهد. پس از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه 3 یا بیشتر نوشابه می نوشند، تقریبا 4 درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین د را کنترل می نمایند.
14.نوشیدن نوشابه متابولیسم را تغییر می دهد و مانع از کاهش وزن می گردد:
دکتر هانس -، مدیر گروه ورزش و توان بخشی در دانشگاه بنگور، انگلستان، دریافته است که نوشیدن نوشابه به طور منظم می تواند متابولیسم بدن انسان را تغییر دهد. شرکت نمایندگان روزانه 140 گرم شکر مصرف می نمایند (که کم تر از دو قوطی نوشابه است). نتایج:متابولیسم آن ها بعد از چهار هفته تغییر کرد و برای آن ها سخت شد که چربی را بسوزانند و وزن کم نمایند.
عوارض جبران ناپذیر مصرف نوشابه
15.نوشیدن بیشتر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب ،سندروم متابولیک را افزایش می دهد :
دکتر راوی ، نویسنده کتاب مطالعه و مربی پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد می گوید:اگر بیشتر از یک یا چند نوشیدنی را روزانه می نوشید، ممکن است ریسک توسعه عوامل خطر متابولیک برای بیماری های قلبی را افزایش دهید
16. نوشابه رژیم کاهش وزن شما را مختل می نماید :
مطالعه در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس نشان داد هر چه رژیم غذایی بیشتر شامل نوشابه باشد ریسک اضافه وزن بیشتر می گردد.
17. خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد:
نوشابه ها و هر نوشیدنی شیرین دیگر به بیماری کبد چرب مرتبط است.
احتمال ابتلا به کبد چرب با مصرف نوشابه
18.نوشابه ها حاوی مهار نماینده های قارچی هستند:
آن ها بنزوات سدیم یا بنزوات پتاسیم دارند و در تمام نوشابه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد شیمیایی توانایی آسیب شدید به دی ان ای در میتوکندری را دارند تا به طور کامل آن را غیر فعال نمایند
19.نوشابه ها باعث آسم می گردد
نتیجه تحقیقات ثابت نموده است مصرف نوشابه باعث آسیب به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم می گردد.
20. نوشابه با سردرد ارتباط دارد:
سردرد هم یکی دیگر از عوارض نوشیدن نوشابه است.
مصرف نوشابه باعث سردرد می گردد
21 . فشار خون بالا از عوارض جدی دیگر نوشابه است :
از آنجا که یکی از عوارض جانبی رژیم غذایی، افزایش وزن است، فشار خون بالا می تواند از عواقب آن باشد. همچنین شامل مقدار زیادی سدیم است، که می تواند سطح فشار خون را افزایش دهد. تنها در یک قوطی، 57 میلی گرم سدیم وجود دارد.
منبع: جام جم آنلاین