اینستکس خیر و برکتی برای ایران نداشت، تفاهم نامه ایران با چین و روسیه بیشتر مالی است

به گزارش مجله فازنما، نایب رئیس اول مجلس با اشاره به اینکه ایران به قدری مقتدر هست که دشمنان خود را تنبیه کند، گفت: زمان فشار مالی به ایران تمام شده و ما مطالبه اقدام عملی در مقابل عمل را داریم.

اینستکس خیر و برکتی برای ایران نداشت، تفاهم نامه ایران با چین و روسیه بیشتر مالی است

با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با اسپوتیک در مورد پیمان امنیتی نظامی میان ایران، چین و روسیه اظهارداشت: تفاهم نامه ای که با چین و روسیه بسته ایم، بیشتر مالی است و ابعاد فرهنگی، اجتماعی نظامی زیادی ندارد و اینکه تبدیل به یک پیمان نظامی گردد، بحث دیگری است و طبیعتا سران سه کشور باید در این زمینه بحث نمایند.

وی با اشاره به هم اینک کشورهای (ایران، چین و روسیه) می توانند در ابعاد مالی با یکدیگر همکاری داشته باشند، اضافه نمود: کمی که کارها جلوتر برود، شاید با انجام مذاکراتی در چارچوب قانون اساسی بتوانیم، یک نیروی مشترک درست کنیم مانند آنچه کشورهای نوظهور دنیا در این قراردادها تاسیس می نمایند. منتها باید سه کشور آمادگی آن را داشته باشند،اما از آنجا که هنوز با این کشورها، وارد بحث نشدیم، نمی توانم پیش بینی خاصی در این خصوص داشته باشم.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در گام اول بایدپیمان های مالی را توسعه بدهیم، تا جایی که دو کشور تبدیل به سه کشور شوند، توضیح داد: پس از آن به ارتباطات را به حوزه های فرهنگی و سپس به حوزه های نظامی گسترش بدهیم.

قاضی زاده هاشمی درباره حمله تروریستی به سایت هسته ای نطنز گفت: آنچه در حمله تروریستی به سایت هسته ای نطنز دچار سانحه شد، ظرفیت غنی سازی ما بود برای مثال قبل از این، امکان فراوری 300 کیلو اورانیوم غنی شده با خلوص 3.7 دهم درصد بود اما اکنون این ظرفیت برای مثال می تواند به 10 یا 15 کیلوگرم رسیده باشد.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح نمود: تا پیش از این اتفاق، ما سقف غنی سازی 20 درصد را برای خود پیش بینی نموده بودیم اما اکنون آبشارهای مکملی که می تواند تا بیش از 60 درصد اورانیوم را غنی کند، فراهم می کنیم.

وی تاکید نمود: دشمنان ما باید بدانند که نمی توانند با فشارهای امنیتی از ما باج بگیرند و متاسفانه آنها چیزی جز زبان قدرت نمی فهمند، مذاکرات وین را راه اندازی می نمایند، دولت ما را پای میز مذاکره می برند و از سوی دیگر در تاسیسات اتمی ما حمله تروریستی انجام می دهند.

قاضی زاده هاشمی گفت: آنها با سیاست چماق و هویج، از سویی فشار وارد نمایند و از سوی دیگر برای دریافت امتیاز کوشش می نمایندو این باعث می گردد ما نیز مشابه آنان اقدام کنیم؛ اگر این رفتار ادامه یابد، قطعاً میزان غنی سازی اورانیوم ایران به بیش از 80 درصد نیز می رسد.

نایب رئیس اول مجلس با تاکید بر اینکه در صورت مشاهده اقدام از سوی طرفین برجام، قطعاً ایران نیز به چارچوب های این توافقنامه پایبند خواهد بود، بیان نمود: این موضوع کاملاً داوطلبانه است و هیچ کس نمی تواند ایران را با زور وادار به انجام کاری کند. ممکن است خساراتی به ما وارد شده باشد اما قطعاً بدانند که ما نیز خساراتی را به آنها وارد خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به قدری مقتدر هست که دشمنان خود را تنبیه کند، اضافه نمود: زمان فشار مالی به ایران تمام شده و ما مطالبه اقدام عملی در مقابل عمل را داریم. بنابراین به اندازه عملی که از سوی طرفین برجام انجام گردد ما نیز اقدامات عملی انجام خواهیم داد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه آمریکا در طول مذاکرات ایران با 4+1 اعلام نموده که آمادگی برداشتن یکباره تحریم ها علیه ایران را ندارد، مطرح نمود: این در حالی است که تنها پیش شرط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام، برداشته شدن تمامی تحریم ها علیه ایران است.

نائب رئیس مجلس فشار حداکثری آمریکا بر ایران را شکست خورده توصیف کرد و گفت: آمریکایی ها باید این موضوع را بپذیرند که با سیاست فشار حداکثری و تحریم به جایی نمی رسند قطعاً ما از اینکه کشور در شرایط تحریم به سر ببرد استقبال نمی کنیم.

وی توضیح داد: در چندسال اخیر مشاهده کردیم با توجه به اینکه دولت ما تمایل شدیدی به غرب داشت اما تحریم های غربی ها نتوانست ایران را به زانو در بیاورد چراکه با تکیه بر فراوریات داخل و همکاری با همسایگانمان توانستیم بحران ها را پشت سر بگذاریم امیدواریم دولت بعد دولتی انقلابی باشد و قطعاً دیگر حنای غربی ها رنگی نخواهد داشت.

وی ملت ایران را مردمی عزتمند توصیف کرد و گفت: ایران با قدرت به پیشرفت خود ادامه خواهد داد. ما مذاکره را قطع نمی کنیم کما اینکه اکنون مذاکرات وین فرسایشی شده اما با وجود مذاکرات، معطل غربی ها نمی مانیم، ایران از عزت خود کوتاه نخواهد آمد و با قدرت به پیشرفت خود ادامه خواهد داد.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر این نکته که اروپایی ها کشورهایی مستقل ندارند بلکه تماما مستعمره آمریکا هستند، گفت: تحریم ها تا حدی اثر دارد و اگر از حد بگذرد دیگر اثر گذار نیست. البته نباید فراموش کرد ما هیچ گاه از ابتدا نسبت به نیت و شخصیت اروپایی ها خوشبین نبودیم و آنها را کشورهای مستقل در نظر نمی گرفتیم.

وی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی مستعمره و تحت سلطه آمریکا هستند، گفت: کشورهایی که اقتصاد و سیاست خارجی را در اختیار خود نداشته باشند، عملاً مستعمره هستند حتی اگر انتخابات برگزار نمایند و رئیس جمهور یا نخست وزیر انتخاب نمایند، در نتیجه نه بد طینتی اروپایی ها و نه رفتار آنها برای ما تازگی ندارد.

قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از این تبادل نظر در مورد میزگرد ولگا - دریای خزر و حضورش در این میزگرد، گفت: در سخنرانی ضبط شده ای، درباره حضور ایران و کشورهای دیگر صحبت کردم که این منطقه خیلی گسترده است، همسایگان زیادی را دور خود جمع نموده است و ارتباطات شمال جنوب دنیا را به هم وصل می نماید و دارای ظرفیت های مکمل مالی است.

وی افزود: ایران می تواند منطقه عظیم اوراسیا را به ابهای گرم اقیانوس هند وصل کند. داشته های ایران و کشورهای منطقه اوراسیا است که همدیگر را کامل می نمایند، با توجه که ما اخیرا به این اتحادیه پیوسته ایم. ما متقاضی این همکاری های استراتژیک هستیم، امیداورم این اتفاق بیفتد.

نائب رئیس مجلس در مورد تعویق تصویب کنوانسیون حقوقی دریای خزر در مجلس ایران گفت: البته هنوز دولت لایحه ای در مورد این کنوانسیون به مجلس ارائه ننموده است که ما تصویب کنیم. زمانی که اخبار مذاکرات منتشر شد، فضا خیلی پرچالش بود و سر بحث سهم ایران از دریای خزر تبادل نظرهای بسیاری صورت گرفت. در مورد روش تقسیم آن نیز بحث شد، هنوز دولت نتوانسته جمع بندی روشنی در مورد (کنوانسیون دریای خزر) در داخل داشته باشد. ما راه طولانی در این خصوص داریم تا این کنوانسیون تصویب گردد. اینکه دولت این لایحه را به مجلس ارائه دهد تازه اول ماجرا و بحث در این خصوص در مجلس است.

نایب رئیس اول مجلس در ادامه این تبادل نظر، درباره بازپرداخت بدهی بریتانیا به وسیله سیستم اینستکس گفت: اینستکس تا به حال خیر و برکتی نداشته و تا به الان نتوانستیم پول قابل توجهی را از این طریق جابجا کنیم که من بگویم که می توان به وسیله اینستکس این پول را جابجا کرد. به این دلیل که پیچیدگی هایی دارد و تا به حال اتفاق خاصی رخ نداده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 25 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1400 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 1014

به "اینستکس خیر و برکتی برای ایران نداشت، تفاهم نامه ایران با چین و روسیه بیشتر مالی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اینستکس خیر و برکتی برای ایران نداشت، تفاهم نامه ایران با چین و روسیه بیشتر مالی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید