از بازی تا جراحی ، گیمرها می توانند جراح شوند؟
به گزارش مجله فازنما، تا مدت ها این کلیشه در خصوص بازی های رایانه ای وجود داشت که موجب آسیب به فکر و روان افراد شده و آسیب های جبران ناپذیری برای فکر افراد به ویژه جوانان به همراه دارند. حالا اما جدیدترین تحقیقات نشان می دهند که این بازی ها نه تنها می توانند آن طور که بزرگنمایی شده آسیب زا نباشند بلکه در بعضی موارد مهارت های شناختی را برای مشاغل حساس نظیر ترافیک هوایی یا جراحی تقویت می نمایند.
به گزارش خبرنگاران ، بازی های ویدیویی ممکن است توجه و حافظه را بهبود بخشند. طبق یک مطالعه و تحقیق نو که نتایج آن در ژورنال روان شناسی بریتانیا منتشر شده، گیمرهای حرفه ای در انجام وظایفی که کارنمودهای شناختی مانند توجه و حافظه را می طلبد، عملکرد بهتری داشته اند.
بر اساس گزارش سیناپرس، این مطالعه که در آزمایشگاه تحقیقات علم ورزش های الکترونیکی لرو در دانشگاه لیمریک انجام شد، شامل 88 جوان بود که نیمی از آن ها به طور منظم و بیش از هفت ساعت در هفته بازی های ویدیویی اکشن انجام می دادند.
در این تحقیق شرکت کنندگان در سه آزمایش که جنبه های مختلف عملکرد شناختی آن ها را میزان گیری می کرد، مورد آنالیز قرار گرفتند. برای این منظور یک تست سادۀ زمان واکنش، یک وظیفه شامل تغییر بین پاسخ دهی به ترکیب های عدد و حروف (برای سنجش عملکرد اجرایی، انعطاف پذیر و خودکنترلی) و بعلاوه یک فعالیت بر پایۀ ماز (Maze Task) برای سنجش حافظۀ دیداری-فضایی تعریف شد.
در پی این تحقیق محققان دریافتند که گیمرهای معمولی توانستند وظایف عدد-حرف و ماز را به ترتیب 12.7 و 17.4 درصد سریع تر از گروه غیر گیمرها به انتها برسانند.
آدام توث از دانشگاه لیمریک و آزمایشگاه لرو و یکی از نویسندگان این پژوهش دربارۀ این نتایج می گوید: بازی های ویدیویی که به طور منظم انجام می شوند، اغلب مورد انتقاد قرار می گیرند و به عنوان غیرسالم دیده می شوند، اما تحقیقات ما نشان می دهد که گیمرها ممکن است در مقایسه با جمعیت عمومی، از بعضی مزایای شناختی، به ویژه در زمینه توجه و حافظه، برخوردار باشند.
مارک کمپبل یکی دیگر از محققان دخیل در این پژوهش به ژورنال روان شناسی بریتانیا می گوید: مطابق با تحقیقات قبلی آزمایشگاه ما، این مطالعه در بخش هایی که عملکرد شناختی حیاتی است، مانند جراحی و کنترل ترافیک هوایی، می تواند اهمیت داشته باشد؛ جایی که بازی های ویدیویی می تواند برای توسعه عملکرد شناختی نخبگان مورد احتیاج تشویق گردد.
بازی های رایانه ای خستگی ذهنی به همراه دارند؟ شاید نه!
این تحقیقات بعلاوه زاویۀ دیگری را آنالیز نموده است؛ اینکه آیا گیمرها نسبت به جمعیت عمومی کمتر دچار خستگی شناختی می شوند یا خیر؟ خستگی شناختی به عنوان کاهش عملکرد در وظایفی تعریف می گردد که احتیاج به فعالیت ذهنی پایدار دارند و می تواند به صورت اشتباهات و دشواری در حفظ تمرکز ظاهر گردد.
بعضی از شرکت کنندگان قبل از ارزیابی مجدد در آزمایش های شناختی اولیه، به یک وظیفۀ اضافی اختصاص داده شدند که احتیاج به تمرکز طولانی مدت داشت و به خستگی شناختی منجر می شد.
محققان دریافتند که عملکرد گیمرها و غیرگیمرها با نرخ یکسانی کاهش یافت و تفاوت قابل توجهی در سطح خستگی شناختی تجربه شده مشاهده نشد. این موضوع نشان می دهد که باور عمومی مبنی بر اینکه بازی های ویدیویی ممکن است به تمرکز ضعیف منجر گردد، ممکن است نادرست باشد.
لزوم پیوستگی گیمینگ با فعالیت بدنی و ورزش
از سویی یک مطالعۀ بزرگ دیگر نشان داده است که بازی های ویدیویی توانایی های شناختی را تقویت می نماید، اما تأثیری بر سلامت روان ندارد. در حالی که ورزش، بدون تأثیر بر شناخت، به بهبود سلامت روان یاری می نماید. بیش از 1000 شرکت کننده پس از بازی های ویدیویی و تکمیل یک پرسشنامۀ سبک زندگی، تست های شناختی انجام دادند.
مطالعه ای که به رهبری عصب شناس مشهور دانشگاه وسترن یعنی آدریان اوون، انجام شد، نشان داد که در میان حدود 1000 نفر که تمام وظایف را به انتها رساندند، بازی های ویدیویی تأثیر مثبتی بر شناخت فرد داشت، اما به نظر نمی رسد که تأثیری بر سلامت روان او داشته باشد.
اوون، استاد علوم اعصاب شناختی و تصویربرداری در دانشکده پزشکی و دندانپزشکی شولیش در دانشگاه وسترن، در این باره معتقد است: بازی های ویدیویی با بهبود توانایی های شناختی همراه بوده اما تأثیری بر سلامت روان نداشته اند، در حالی که فعالیت بدنی بیشتر با بهبود سلامت روان مرتبط بود اما تأثیری بر سلامت شناختی نداشت.
این تحقیقات البته یک نکتۀ قابل توجه را در زمینه سلامت روان عرضه کرد. بر این اساس برای شرکت کنندگانی که معیارهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای 150 دقیقه فعالیت بدنی در هفته را رعایت نموده یا از آن فراتر رفته اند، 12 درصد بیشتر محتمل است که علائمی از افسردگی نداشته باشند و بعلاوه 9 درصد بیشتر محتمل است که علائمی از اضطراب نداشته باشند.
5858
منبع: خبرآنلاین