آنچه باید از آسپرین بدانیم

به گزارش مجله فازنما، یک فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به این که تمام دارو ها دارای عوارضی هستند، گفت: آسپرین به عنوان یکی از دارو های رایج در کشور در کنار فواید عوارضی نیز دارد که باید به آن ها توجه گردد.

آنچه باید از آسپرین بدانیم

به گزارش ،اصغر حیدری، در رابطه با آسپرین و مصرف آن با اشاره به این که آسپرین یکی از دارو های رایج است که بسیاری از ما مصرف می کنیم، اما از عوارض جانبی آن مطلع نیستیم، اظهار کرد: آسپرین که به عنوان استیل سالیسیلیک اسید شناخته می گردد یک داروی سالیسیلات است که اغلب به عنوان ضد درد یا مسکن استفاده می گردد.

وی با بیان این که عنصر فعال موجود در آسپرین استیل سالیسیلیک اسید، مشتق مصنوعی ترکیب سالیسین است که به طور طبیعی در گیاهان به ویژه درخت بید یافت می گردد، بیان کرد: آسپرین قدیمی ترین ضد درد و مسکن موجود در بازار است که به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که می تواند برای درمان درد خفیف تا متوسط استفاده گردد.

حیدری در رابطه با فواید و کاربرد های قرص آسپرین، توضیح داد: برخی از درد ها مانند درد عضلات، دندان درد، سردرد، سرماخوردگی، تب و التهاب با آسپرین درمان می شوند، آسپرین می تواند درد را به مدت 3 تا 4 ساعت به تأخیر بی اندازد، زیرا به جای معده در روده کوچک حل و هضم می گردد.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به این که تحقیقات نشان می دهد که آسپرین علاوه بر تسکین درد یا کاهش تب، کاربرد های دیگری نیز دارد، بیان کرد: کاهش التهاب و تورم در صدمات و آرتریت ازجمله فواید این دارو است، به همین دلیل این دارو اغلب پس از عمل جراحی قلب برای بهبودی سریع، به بیماران داده می گردد.

وی با بیان این که بسیاری از مطالعات نشان می دهد که استفاده از قرص آسپرین خطر ابتلا به انواع سرطان ها مانند کولون، مری، معده، رکتوم و سرطان پروستات را کاهش می دهد، ادامه داد: آسپرین دارای اثرات ضد پلاکت یا ضد انعقادی است، بنابراین مانع از لخته شدن خون در بدن می گردد به همین دلیل، آسپرین در دوز های پایین یا آسپیرین بچه برای جلوگیری از رخ دادن حمله قلبی و سکته مغزی استفاده می گردد.

حیدری با اشاره به این که آسپرین باید با غذا یا شیر مصرف گردد تا باعث تحریک معده نگردد، بیان کرد: دوز روزانه آسپیرین بسته به نوع استفاده از آن، 50 تا 6000 میلی گرم است بنابراین پیشنهاد می گردد که پس از مشاوره با پزشک خود، مقدار آن را مشخص و بهره ببرید.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با بیان این که قرص آسپرین عوارض جدی دارد که حتما مردم باید از آن خبر داشته باشند، ادامه داد: سوزش سر دل یا التهاب معده ازجمله این عوارض است، آسپرین می تواند با تحریک کردن پوشش معده، باعث سوزش و التهاب معده و مسائلی مانند تهوع، استفراغ و عدم هضم گردد که عوارض جانبی رایج آسپرین هستند، اما ممکن است منجر به مسائل جدی گردد.

وی با اشاره به این که واکنش آلرژیک از دیگر عوارض آسپرین است، بیان کرد: برخی افراد حساسیت یا آلرژی نسبت به آسپرین را تجربه می نمایند، واکنش های آلرژیکی ممکن است شامل تورم لب ها، زبان، مسائل تنفسی، خارش بینی، سرگیجه و کهیر باشد.

حیدری با بیان این که قرص آسپرین برای جنین ضرر دارد و برخی اوقات ممکن است باعث بروز مسائل قلبی، کم شدن وزن هنگام تولد یا سایر عوارض جدی دیگری گردد، ادامه داد: این دارو برای عمل جراحی نیز ضرر دارد، بنابراین قبل از هر نوع عمل جراحی، نباید از قرص آسپرین استفده کنید، چراکه این دارو خون را رقیق می نماید و دارای خواص ضدانعقادی است که مصرف آن قبل از جراحی ممکن است منجر به خونریزی بیش از حد یا طولانی مدت گردد.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی در رابطه با مسائل مربوط به کبد، بیان کرد: مصرف بیش از حد و طولانی مدت آسپیرین می تواند باعث آسیب به کبد شما گردد، چراکه کبد به عنوان یک عضو سم زُدا عمل می نماید بنابراین دوز های بالای این دارو می تواند منجر به بروز اختلال در عملکرد آن گردد.

وی با بیان این که نارسایی کلیه از دیگر عوارض مصرف زیاد آسپرین است، اضافه کرد: استفاده منظم از آسپرین می تواند باعث نفروپاتی ضد درد گردد که نوعی آسیب کلیوی است و در اثر مصرف دارو های ضد درد رخ می دهد گاهی اوقات بیماری کلیه بدون هیچ علتی رخ می دهد و ممکن است تا جایی پیش برود که دچار نارسایی کلیه شوید.

حیدری توضیح داد: سندرم ری در بچه ها و نوجوانان، سکته مغزی هموراژیک، وزوز گوش و مسائل شنوایی و پوستی، آسم، حملات نقرس، زخم معده و روده کوچک، فشار خون بالا و اثرات مضر بر روی سیستم عصبی مرکزی ازجمله مضرات استفاده بی رویه و بدون تجویز پزشک از آسپرین است.

منبع: ایسنا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 20 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fazenama.ir شناسه مطلب: 308

به "آنچه باید از آسپرین بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنچه باید از آسپرین بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید