کمپین تبلیغاتی چیست و اساس کار آن چگونه است؟
به گزارش مجله فازنما، کمپین در لغت به معنای پویش یا کارزار است. به همین ترتیب، کارزار تبلیغاتی نیز به صورت برنامه جامع تبلیغات معنی می گردد. کمپین تبلیغاتی مجموعه ای از فعالیت های چندجانبه و جامع است که با رویکردی چندمنظوره، برای رسیدن به هدفی معین، استراتژی های مناسبی برای تبلیغات طراحی می نماید. در واقع یک کمپین تبلیغی میخواهد به وسیله کانال های مختلف آنلاین یا آفلاین، پیام تبلیغاتی خود را به کاربران ارسال کند. در این مطلب مفهوم کمپین های تبلیغاتی، اساس کار آن و چند مثال از پیروز ترین کمپین ها را معرفی می کنیم؛ با ما همراه باشید.

جهت دریافت مشاوره خدمات قیمت کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
کمپین تبلیغاتی
کمپین ها یا کارزارهای تبلیغاتی، در اصل یک پیام را با یک سری محتوای مشابه، در بسترهای مختلف به مخاطب منتقل می نمایند تا آن ها را به سمت هدف مد نظر (مثلاً فروش محصولات یا خدمات) سوق دهند. تبلیغات می توانند موضوع و طراحی متفاوتی داشته باشند، اما در نهایت همه آن ها یک هدف را دنبال می نمایند.
برای مثال در روز دنیای زن، برند لباس لویز (Levis) در سال 2017 میلادی، کمپین #من -دنیایم -را -می -سازم را در هند راه اندازی کرد. هدف از این کمپین ستایش زنان پیروز و الهام بخش بود. این کمپین در خصوص هنجارهای اجتماعی، مسائلی که گریبان گیر زنان در جوامع هندی است و … صحبت می نماید و سعی دارد نشان دهد زنان پیروز، چگونه توانسته اند با وجود مسائل به پیروزیت دست یابند.
بنابراین برای داشتن کمپینی پیروز، باید مخاطب هدف خود را به خوبی بشناسید و بدانید که چگونه می توانید ضربه ای کارساز به علاقه آن ها بزنید! در واقع باید راستا منتهی به هدف (ایجاد علاقه در مخاطب نسبت به محصولات یا خدمات) را به خوبی شناخته و استراتژی های خود را بر اساس آن طراحی کنید.
فواید کمپین های تبلیغاتی در کسب و کار
سعی کنید همیشه برنامه ریزی منظم و معین در تبلیغ برند، محصولات یا خدمات خود داشته باشید. البته احتیاجی نیست تمام این کارها را به تنهایی انجام دهید. کمپین های تبلیغاتی به راحتی شما را به این هدف می رسانند. در ابتدا باید نوع محصول و خدماتی که ارائه می دهید، انتظاری که از تبلیغات دارید، آفلاین یا آنلاین بودن تبلیغات و در حالت کلی اطلاعات لازم و کافی را در اختیار تبلیغ نمایندگان قرار دهید. بدین صورت کمپین ها می توانند خدمات بهتری ارائه داده و تبلیغات پربازده تری به عمل آورند. آن ها همچنین می توانند صندلی برند و محصولات شما را در بازار با رقبا مقایسه نموده و نقاط قوت و ضعف تان را هم گوشزد نمایند. معمولا این کمپین ها، از نقاط قوت برند در طراحی یک تبلیغات مؤثر استفاده می نمایند. البته از اطلاعات مربوط به نقاط ضعف نیز در جهت بهبود محصولات و خدمات استفاده می گردد.
اساس کار یک کمپین تبلیغاتی
1. تحلیل شرایط و شرایط کسب و کار
اولین گام کمپین یا کارزار تبلیغاتی، تحلیل شرایط بازار و صندلی برند در بازار هدف است. برای پیروزیت کمپین در ابتدا باید بدانید نقاط قوت و ضعف محصولات و خدمات از نظر مخاطبان چیست. این ارزیابی ها در خصوص بازار هدف، مخاطبان هدف، نقاط ضعف و قوت محصولات و خدمات، می تواند یک ایده کلی در خصوص نحوه طراحی کمپین به شما بدهد.
2. هدف داشتن
هدف اغلب کمپین های تبلیغاتی و البته کسب و کارها، افزایش مشتری و در نتیجه فروش بیشتر است. با این حال اهداف دیگری هم وجود دارند که با توجه به آن ها استراتژی های کمپین باید متفاوت باشد. به طور مثال مطلع کردن مردم از محصول جدید کسب و کار، تغییر تصویر برند برای بهبود انتظارات مخاطبان، به چالش کشیدن رقبا و هدف قرار دادن نقاط ضعف آن ها و … همگی می توانند به عنوانی هدفی غیر از فروش در نظر گرفته شوند که کمپین های تبلیغاتی با استراتژی هایی متفاوت تر قادر به انجام آن ها هستند.
مخاطب هدف را شناسایی کنید3. شناسایی مخاطب هدف
به جای این که بازار هدف را بر اساس محصولات و خدمات طبقه بندی کنید، اساس طبقه بندی را مخاطب قرار داده و از نگاه او به کسب و کار خود نگاه کنید. در این صورت است که تبلیغات شما تأثیری به مراتب بهتر خواهد داشت و رضایت و اعتماد مخاطب و مشتریان تان را جلب می نمایند. تحقیق و آنالیز در خصوص رفتار مخاطبان و انتظارات آنان، می تواند در راستا درک هر چه بهتر مخاطب به شما یاری کند.
4. ایجاد شعار
کلمات دقیقاً به اندازه استراتژی ها و کوشش های شما برای تبلیغ و بازاریابی اهمیت دارند. حتی شاید این مرحله از مهم ترین مراحل برنامه های کمپین باشد. به علاوه یافتن کلمات و جلمه ای که تمام مفهوم برند، محصولات و خدمات را در بر گرفته و در عین حال خلاقانه، ساده، قابل درک و ماندگار باشد، بسیار چالش زا و سخت است. بنابراین باید بتوانید شعاری برای کمپین ایجاد کنید که نشان دهنده مفهوم برند بوده و تبلیغات شما را در چند کلمه خلاصه نموده و به طور مؤثر بیان کند.
چند نمونه از شعارهای برندهای معروف دنیا را ببینید:
- مک دونالد: من عاشقش هستم
- لورئال: چون لایقش هستید
- جنرال الکتریک: قدرت تخیل در کار
- اپل: متفاوت بیاندیش
- نایکی: فقط انجامش بده
- کیت کت: استراحت کن، کیت کت بزن
- و …
5. داشتن استراتژی چندرسانه ای
گاهی اوقات رسانه های اجتماعی نیز تأثیر خوبی در تبلیغات دارند. از آنجایی که دنیای دیجیتال روز به روز گسترده تر می گردد و حضور مردم هم در آن رو به افزایش است. در نتیجه بازاریابی دیجیتال و استفاده از رسانه های اجتماعی و پلتفرم های پرطرفداری مانند اینستاگرام، تلگرام و … می تواند در پیروزیت کمپین، تأثیر بسزایی داشته باشد.
6. معین کردن بودجه
جهت معین بودجه برای کمپین، در ابتدا باید به ارزشی که سازمان برای کمپین و تبلیغات خود قائل است دقت کنید. سپس تمام مراحل طراحی و اجرای کمپین را در نظر گرفته و نسبت به هر کدام از آن ها بودجه مناسب را معین کنید. عواملی مانند فراوانی تبلیغات رقبا، تصویر برند در بازار، فراوانی محصولات یا خدمات مشابه، آنلاین یا آفلاین بودن تبلیغات، سنتی یا به روز بودن، استفاده از شبکه های اجتماعی و … می تواند در میزان بودجه کمپین تبلیغاتی مؤثر باشد.
امکانات خود را بسنجید و بودجه تعین کنید7. موجودی دریافت
از منابع و امکاناتی که شرکت در اختیارتان قرار می دهد، یادداشت برداری کنید. با دانستن میزان اختیارات و مواد اولیه خود، می توانید بهترین و خوشمزه ترین آش را هم برای سازمان مربوطه و هم برای مشتریانش بپزید! در تحقیقات برای دریافت موجودی، می توانید در خصوص منابع انسانی شرکت نیز تحقیق نموده و افراد مناسب را برای دریافت هدایت در طول کمپین انتخاب کنید.
عوامل موثر در پیروزیت هرچه بیشتر کمپین
جدا از پارامترهای فنی مانند ساختاربندی، برنامه ریزی و … عوامل دیگری نیز در پیروزیت کمپین های تبلیغاتی مؤثر هستند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
1. سخت نگیرید
اگر مسائل را خیلی پیچیده و جنجالی در نظر گرفته و پیش ببرید، ممکن است این پیچیدگی به مخاطب نیز القا گردد که این به ضرر شماست! مینیمالیسم و سادگی در عین گیرایی و جذابیت، یکی از اساسی ترین ملزومات تبلیغات است.
2. صداقت داشته باشید
صداقت یکی دیگر از ملزومات اساسی اما پنهان در تبلیغات است. مخاطب به سرعت صداقت یا مبالغه بیش از حد و دروغ را احساس می نماید. بنابراین باید در طراحی تبیلغات خود بسیار دقت نموده و صداقت را رعایت کنید. ادعای توخالی پس از فروش چند محصول رو شده و اعتبار برند را از بین می برد.
3. تبلیغ را درست تکرار کنید
تکرار بیش از حد یک تبلیغ می تواند مخاطب را دل زده کند. اما اگر همان محتوا را به روش های خلاقانه تری تکرار کنید، می تواند علاقه مخاطب را جلب کند.
4. زمان مناسبی انتخاب کنید
بیشتر کمپین های تبلیغاتی در فصول خاصی از سال از خواب زمستانی خود بیدار می شوند! اگر فصل خاصی از سال برای فروش محصولات یا خدمات شما مناسب بوده و یا مناسبت خاصی در پیش بود، کمپین تبلیغاتی خود را در راستای آن راه اندازی کنید. در چنین شرایطی که میزان خرید و فروش محصول بیشتر است، راه اندازی کمپین و تبلیغ بیشتر و بهتر می تواند موجب آشنایی هر چه بیشتر مردم با محصولات و خدمات شده و در نتیجه فروش نیز افزایش یابد.
نمونه هایی از کمپین های تبلیغی پیروز
در این قسمت چند نمونه از پیروز ترین کمپین های تبلیغاتی از شرکت های معروف دنیا را گردآوری نموده ایم.
1. کمپین جالب تبلیغاتی در متروی چین: تنها شعار این کمپین، همانطور که در تصویر می بینید، سرعت بیشتر است. البته که می توانستند پارامترهای دیگری نیز در تبلیغات خود دخیل نمایند، اما رعایت شرط سادگی، به حد کافی گیراست.
کمپین تبلیغاتی متروی چین2. کمپین برند ورزشی نایکی: در حدود سال 1980، برند نایکی تنها برای دوندگان دو ماراتن کفش فراوری می کرد. اما پس از همه گیر شدن موج تناسب اندام، این برند کمپین فقط انجامش بده را راه اندازی نموده و از رقیبان خود کیلومترها فاصله گرفته است!
کمپین تبلیغاتی نایکی3. کمپین وِندیز (Wendys): برند وندیز با یک جمله ساده گوشتش کو؟ به پیروزیت چشم گیری دست یافت. این کمپین در اصل رقبا را هدف قرار داد. در واقع کمپین سعی داشت نشان دهد رقبا در ساندویچ ها و همبرگرهای خود گوشت کمی استفاده می نمایند اما وندیز نه! که البته مورد استقبال فراوانی هم نهاده شد.
کمپین تبلیغاتی وندیزحرف آخر
نحوه راه اندازی کمپین های تبلیغاتی و پیروزیت در آن، علاوه بر این که هنری جذاب است، به مهارت های فنی و تجربه بالایی نیز احتیاج دارد. در این مطلب بعضی از مهم ترین روش ها را معرفی کردیم، اما با این حال برای ماهرتر شدن در طراحی و پیروزیت کمپین های تبلیغاتی باید تجربه بیشتری کسب کنید. البته تنها راه تبلیغات، راه اندازی کمپین نیست. روش های متنوع و مؤثر دیگری هم وجود دارد که می توانید نسبت به کسب و کار و محصولات و خدمات خود به کار بگیرید. تعدادی از آن ها را می توانید در مطلب مهم ترین تکنیک های تبلیغات برای افزایش فروش ببینید. آیا شما نکته دیگری برای بهبود کسب و کار سراغ دارید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید.
منبع: مجله انگیزه