میدان امام خمینی تهران، همان توپخانه خودمان
به گزارش مجله فازنما، میدان امام خمینی تهران، قلب تهران قدیم است. خیابان فردوسی، ناصرخسرو، باب همایون و لاله زار همه به این میدان ختم می شوند. با این همه تاریخ و نوستالژی، می گردد در تهران زندگی کرد و سری به آن نزد؟

جهت دریافت خدمات اجرای بام باغ با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.
میدان امام خمینی تهران؛ همان قلب تپنده طهران قدیم. میدانی تقریباً چهارضلعی، مستطیل شکل، کمی کج و کوله با حوض و باغچه وسطش. این همه سال، آرام و باوقار سر جای خودش نشسته و حوادث تاریخی زیادی را به چشم دیده است. به نام میدان سپه و مشق هم آن را می شناسند. البته بیشتر از همه به میدان توپخانه معروف است. نامش هرچه که باشد، از ارزش تاریخی آن چیزی کم نمی گردد.
میدان توپخانه در زمان ناصرالدین شاه ساخته شد. آن هم به دستور صدراعظم باکفایتش جناب امیرکبیر، میرزا تقی خان فراهانی. ساختمان های اطراف میدان را بارها بازسازی و تخریب نموده اند. با این حال چند سالی است چهره میدان ثابت مانده و تغییری در بناهای اطرافش صورت نگرفته است.
می دانید تور مخصوص بازدید از دیدنی های میدان توپخانه وجود دارد؟ افراد زیادی هزینه می نمایند تا این دیدنی ها را ببینند. حالا دیگر در خواندن این مطلب تردید نمی کنید. خدا را چه دیدید. شاید همین آخر هفته راهی میدان شدید تا به چشم خودتان آن را ببینید.
در میدان امام خمینی چه خبر است؟
میدان امام خمینی تهران از همان ابتدا مرکز حمل و نقل تهران به شمار می رفت. امروزه نیز حتی با وجود طرح ترافیک، یکی از شلوغ ترین مراکز تهران است. میدان، روزگاری در طول تاریخ، به عنوان محل تجمعات عمومی مورد استفاده قرار می گرفت. مشق و رژه نظامی نیز از مراسمی بود که در میدان انجام می شد. میدان، قلب تهران قدیم است. خیابان فردوسی، ناصرخسرو، باب همایون و لاله زار همه به این میدان ختم می شوند. با این همه تاریخ و نوستالژی، می گردد در تهران زندگی کرد و سری به آن نزد؟
بهترین راه دسترسی به میدان سپه سابق، متروی امام خمینی است. از پله ها که بالا بیایید، میدان با همه قشنگی اش به شما لبخند می زند.
چرا توپخانه؟
درباره این که چرا میدان امام خمینی تهران را میدان توپخانه می گویند، داستان های زیادی گفته شده است. میدان توپخانه در فاصله کمی از کاخ گلستان قرار گرفته است. گفته می گردد در ابتدا، دور میدان ساختمان های دو طبقه ای قرار داشت که رویش توپ های جنگی مستقر نموده بودند. این موضوع، اقدامی برای حفاظت از مقر حکومتی- یعنی همان کاخ گلستان- به شمار می رفت.
چهره امروزی میدان
میدان توپخانه، امروز بورس لوازم صوتی اتومبیل است. برای خرید انواع هندزفری و ام .پی .تری پلیر می توانید راهی میدان شوید. برجسته ترین ساختمان دور میدان، ساختمان مخابرات است. سالیان درازی است نبش خیابان ناصرخسرو و رو به میدان قرار گرفته است. آن را از روی فرستنده های بزرگی که روی سقف ساختمان نصب نموده اند و از دور شبیه به طبل به نظر می رسد، بشناسید.
ساختمان بانک تجارت یکی دیگر از دیدنی های میدان توپخانه است. قدیم، به آن ساختمان بانک شاهی می گفتند. عمارت شهرداری سابق و موزه استاد صنعتی از دیگر جاذبه های میدان هستند. در گذشته به عمارت شهرداری، بلدیه می گفتند. ساختمان تلگراف خانه هم از دیگر قشنگی های میدان به شمار می رود. امروزه به موزه پست و تلگراف تبدیل شده است.
منبع: پیام دلتا