مبتلایان به آسم واکسن آنفلوآنزا بزنند
به گزارش مجله فازنما، در شرایط عالمگیری کروناویروس و شیوع کووید 19 دریافت واکسن آنفلوآنزا برای افراد پرخطر و دارای بیماری های زمینه ای و همچنین اطفال و افراد مسن توصیه می گردد.

عده ای از افراد در معرض خطر از افرادی هستند که دچار بیماری های نقص سیستم ایمنی اند و نیز بیماران مبتلا به آسم و بیماری های ریوی مزمن که باید از این واکسن استفاده نمایند.
همچنین بیمارانی که به کرونا مبتلاشده و درگیری شدید ریوی داشته اند به ویژه بیماران مبتلا به آسم که در معرض کروناویروس بوده و درحال حاضر به طور کامل بهبود یافته اند، بهتر است واکسن آنفلوآنزا را دریافت نمایند، زیرا ابتلا به آنفلوآنزا موجب درگیری ریوی شدید و عفونت میکس در این افراد باعث تشدید بیماری و عوارض شدید ریوی می گردد؛ البته باید توجه داشت که تزریق واکسن آنفلوآنزا باعث ایجاد ایمنی در مقابل کرونا نشده و فقط مانع ابتلا به آنفلوآنزا و اختلاط عفونت های مختلف در ریه می گردد و شدت بیماری را کم می نماید.
کسانی که این واکسن را دریافت می نمایند احتمال این که به نوع شدید آنفلوآنزا مبتلا شوند کاهش می یابد و ممکن است آنفلوآنزای خفیف تری را تجربه نمایند.
گفتنی است که واکسن آنفلوآنزا از ابتلا به سرماخوردگی های معمولی که با ویروس های تنفسی ایجاد می گردد، جلوگیری نمی نماید و لزوم رعایت اصول بهداشتی در فصول سرد سال پررنگ تر است. بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور تا اواسط آبان است و توصیه می گردد واکسن در این فاصله زمانی تزریق گردد.
گفتنی است افرادی که سابقه آلرژی و آنافیلاکسی به واکسن و اجزای آن داشته یا به تخم مرغ حساسیت دارند پیش از تزریق حتما باید با پزشک خود مشورت نمایند و در افراد مبتلا به آسم تزریق واکسن باید با احتیاط زیاد صورت بگیرد.
همچنین افرادی که به کووید 19 مبتلا شده اند یا مشکوک به کرونا هستند تا زمان بهبود کامل و برطرف علائم بیماری واکسن آنفلوآنزا دریافت ننمایند.
دکتر سید شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین